Erfaring

I 1996 startede Jacob som Production Manager hos DR. To år senere blev han Marketing Manager hos SAS og sad i de efterfølgende år som Managing Director hos Bet24, Betfair, MATCHUP og Clear Voice PR. I dag er Jacob marketingchef hos TV 2 og sidder derudover som bestyrelsesmedlem i Kulturministeriet.

Motivation

Jacob Weinreich har mere end 15 års erfaring inden for digital marketing og er en profil, som har gjort sig bemærket på både den nationale og internationale scene. Siden 2015 har han haft ansvar for TV 2’s samlede marketingaktiviteter. En opgave han med sin digitale tilgang og ledelsesmæssige erfaring har påtaget sig med succesfulde resultater til følge. Med respekt for brandværdi, flair for konceptudvikling og med et stærkt team i ryggen, forstår Jacob at navigere på tværs af alle medieplatforme. I 2018 resulterede hans arbejde i, at TV 2 Marketing vandt den prestigefyldte pris “Best Marketing in Europe” ved Promax Europe. Med sin innovative og kommercielle tilgang til marketingdisciplinen har Jacob vist sig som en stærk, resultatskabende marketer, hvorfor han igen i år er at finde på årets liste.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2018?

Vi satte os et helt præcist mål for 2018. Nemlig at vinde den europæiske “Marketing Team of the Year” pris til Promax. Det lykkedes vi med, hvilket var en fantastisk og historisk flot præstation.

HVAD VILLE DU GERNE HAVE GJORT MERE AF I 2018?

Vi har flyttet grænserne i vores branche for, hvordan der kan arbejdes professionelt med insights, kultur, effektivisering og kreativitet på samme tid. Der er dog fortsat områder, hvor vi har mere potentiale. Det må jeg bruge mere tid på at forløse med holdet i 2019.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE MARKETING UDFORDRING I 2019?

Vi har præsenteret ny koncernstrategi i TV 2, og der er sat fuld fokus på TV 2 PLAY. Det betyder på mange måder en ny drejning af tilgang og organisation. Fokus rettes nu for alvor mod et marked, hvor de globale aktører agerer, og her skal vi konkurrere direkte om fremtidens streamere. Derfor skal der bygges videre på det kreative niveau.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL FORANDRE SIG I 2019?

TV 2 er i et marked, der er i strukturelt opbrud. Derfor øges væsentligheden af marketings funktion af naturlige årsager. Det kræver en velstyret enhed for at komme succesfuldt igennem en sådan periode. Vi skal balancere forretningen ved at værne om vores gamle TV-ben samtidig med, der bygges videre digitalt på TV 2 PLAY.

HVIS DER VAR EN I BRANCHEN DU SKULLE GIVE ET SKULDERKLAP – HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

Malene Birkebæk, min pendent hos DR. Hun har vist sig som en fremragende leder igennem en svær tid og fortjener den største respekt.

HVIS 2019 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Vi har foreløbig seks højt prioriterede indsatser næste år, som vi skal levere store resultater på. I vilkårlig rækkefølge hedder det Folketingsvalg, TV 2 PLAY imagekampagne, X-Factor, et CSR projekt og en fed julekalender mod slutningen af året. Og så selvfølgelig vores videre arbejde med “Alt Det Vi Deler”, der tegner rigtig lovende.