Erfaring

Jan startede sin karriere som Sales & Marketing Manager hos KS Danmark i 1989. I 1991 blev han International Sales & Marketing Manager i Multi-inform, med skiftede i 1996 til LEC som deres Sales & Marketing Manager. I 1999 stiftede han Relationshuset Gekko, hvor han frem til fusionen med Increase (nu Nordlið) i 2017 sad som Director of Strategy, og nu som direktør og partner i Nordlið.

Motivation

Der er tale om et kærkomment come-back for Jan Køhler på The M List. Med det overordnede ansvar for Nordlið’s strategi og kreative retning bærer Jan en stor del af æren for, at Nordlið bliver en stadig større stjerne på den danske bureauhimmel. Det ses i år med innovative kampagner for blandt andre Lotto, DSB og Forsvaret. Fusioner er sjældent smertefrie, men med en stærk organisation, dygtige medarbejdere og en visionær topledelse, hvori Jan indgår, beviser Nordlið fortsat, at de succesfuldt er lykkedes med fusioneringen af de to bureauer ved at være blandt branchens mest spændende customer experience bureauer. På baggrund af en solid karrierehistorik og et fortsat stort drive og kreativ kompetence, leder Jan med stor overbevisning en organisation, der gør sig bemærket ved et enestående stort fokus på både kunde og forbruger.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2018?

Det har været fedt at få idéen til Togbureauet, og se os lande en af Danmarks mest komplekse marketingudfordringer. Deltage i at redefinere DSB’s strategi. Første aktiviteter er med succes lanceret på en integreret og kundefokuseret kommunikationsplatform. Fusionen Nordlið er gennemført, og er et rigtig godt bud på fremtidens bureau.

HVAD VILLE DU GERNE HAVE GJORT MERE AF I 2018?

Jeg har haft travlt i år. Mange nye ting skulle på plads, og det er gået ud over ledelses- og kollegatid. Den har stået på kundesager og fusion. Det har været vildt sjovt, men er i processen kommet til at nedprioritere mine bedste legekammerater. Heldigvis ser jeg lys forude, og glæder mig vildt, til alt det vi skal SAMMEN i 2019.
HVAD BLIVER DIN STØRSTE MARKETING UDFORDRING I 2019?
Vi er i skrivende stund ved at nuancere, hvem vi er som bureau. Vi har fundet den bedste retning. Den er mega ambitiøs, men helt rigtig for vores kunder og os selv. Den kræver nogle justeringer og en dyb forankring. Det bliver klart den mest omfattende opgave i 2019. Det er også i det år, jeg tror, vi til dato vil markere os allerstærkest.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL FORANDRE SIG I 2019?

Jeg er ikke i tvivl. Både som bureau, men også personligt, vil jeg komme til at bruge mere tid sammen med vores kunder og deres strategier. Det er mange år siden, vi besluttede at være stærke på strategi, men det er specielt efter fusionen, at vi har fået lov til at indtage rollen som strategisk lead hos nogle af landets stærkeste brands.

HVIS DER VAR EN I BRANCHEN DU SKULLE GIVE ET SKULDERKLAP – HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

Mod, intelligens, samarbejdsevne, god energi, vilje til at skabe store forandringer, fleksibilitet, nærvær, stærk feedback, skulder ved skulder, ser fejl som en del af ligningen og er godt selskab. Det er de nøgleord, jeg tror, der skal knyttes på vinderne i 2019. Der er en håndfuld, men en stikker ud: Maria Gry Henriksen, Marketingchef i DSB.

HVIS 2019 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

At vores nye strategi for bureauet bliver godt modtaget hos kunder og internt. Det betyder i praksis, at vi vokser i toplinie, bundlinie, kompetencer, awards og medarbejdertilfredshed. Året er ikke en succes, hvis vi ikke på alle områder skaber det bedste resultat til dato. Længere er den ikke.