Erfaring

Jesper startede hos wupti.com, hvorefter han rykkede til Lean Energy Cluster som Project Manager. Han blev efterfølgende Sales Manager for Danmark og Finland hos AOL-platformen BeOn, en stilling, der hurtigt blev til en direktørstilling efterfulgt af flere betydningsfulde positioner, senest Head of all Sales & Client Services Nordics. I 2017 skiftede AOL navn til Oath, hvor Jesper i dag sidder som Managing Director Nordics & Netherlands.

Motivation

I sin position som Managing Director Nordics & Netherlands for “branded entertainment” bureauet Oath, har Jesper Laumand bl.a. stået i spidsen for en succesfuld konvertering af AOL-brandet, der i 2017 skiftede navn til Oath. Senest har Oath med Jesper ved roret lanceret et Brand Love Index: en undersøgelse, der har til formål at identificere brandkærlighed blandt forbrugerne. Dermed placerer Oath sig i førersædet, når det kommer til forbrugerindsigt i et medielandskab, der undergår konstant forandring. Med initiativ viser Jesper bl.a., at han er en nytænkende og ambitiøs leder, der med en indgående forståelse for sine kunder og et unikt blik for kreative løsninger på tværs af de nordiske markeder, i den grad er mand for at sikre Oaths fremtidige vækst og positionering i Norden. Det giver ham en velfortjent plads på The M List 2019.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2018?

Opbygningen af et team der er gearet til fremtidig vækst af vores nye forretningsområder inden for native og programmatic, samtidig med at vi har bibeholdt vores position som markedsleder for global orkestrering af store brandkampagner. Dem vi er mest stolte af i 2018 er kampagner som Velux “The Indoor Generation”, “Volvo CE” og LEGO’s “ZEUX”.

HVAD VILLE DU GERNE HAVE GJORT MERE AF I 2018?

Lanceringen af flere nye produkter/platforme på tværs af Norden har krævet megen tid til intern organisation og eksternt til rekruttering af de rette kompetencer og etablering af gode partnerskaber. Dette har begrænset tiden til kundekontakt, hvilket jeg gerne ville have brugt mere tid på.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE MARKETING UDFORDRING I 2019?

Den største udfordring bliver at få brands til at tænke digitale kampagner på en ny måde. Der er generelt stadig alt for meget fokus på lower funnel og media KPI’er, der ikke siger noget om den egentlige effekt.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL FORANDRE SIG I 2019?

Jeg forventer, at der bliver endnu mere fokus på strategiske partnerskaber, der kan accelerere væksten for både vores partnere og os. Det betyder, at min rolle også vil ændre sig til at skulle kigge endnu mere udover vores egne produkter og services og fokusere mere holistisk på værdiskabende økosystemer, der kan skabe succes for vores kunder.

HVIS DER VAR EN I BRANCHEN DU SKULLE GIVE ET SKULDERKLAP – HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

Så skal det være Mikael Jørgensen fra & Co., for at have skabt et reklamebureau herhjemme der kreativt kan konkurrere med de bedste svenske og udenlandske bureauer. Det er imponerende!

HVIS 2019 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Succeskriteriet for 2019 er tocifret vækstrate for alle vores tre forretningsområder. For at opnå dette skal vi fortsætte med at vækste vores native platform via tætte samarbejder med de største lokale medier. Samtidig skal vi i samspil med nordiske virksomheder og deres bureauer fortsat skabe globale brand succeser der kan vinde priser i Cannes.