Erfaring

Jonas startede hos TV 2 i 1990 som Research Director, men skiftede herefter til bureaubranchen som Account Director hos Grey. I 1995 blev han Research Director hos ACNielsen AIM, og i 1997 Director hos IUM. Han har været hos Mediacom Nordic i 12 år, først som Managing Director og fra 2003 som CEO, indtil han i 2013 fik stillingen som CEO for GroupM Nordic.

Motivation

Som Nordic CEO for GroupM Nordic og med ansvar for ca. 1.000 medarbejdere varetager Jonas Hemmingsen en af den nordiske bureauscenes tungeste direktørposter. Han har skabt en stærk faglig kultur, som tager afsæt i hans strategiske og nnovative tilgang. Med kontinuerligt fokus på at innovere sit felt, er det lykkedes Jonas at etablere diverse aktiviteter under ét fælles GroupM, som ikke blot møder den digitale udvikling, men også udfordrer mediebilledet anno 2019. Jonas har senest været med til at etablere det nye bureau, Flip Studio, som tager kundeoplevelsen til nye højder, og har gennem en ny og transparent “open agency”-tilgang til kundesamarbejder, vundet nogle af branchens mest interessante kunder og budgetter i 2018. Jonas er en fremadsynet medieprofil og en intuitiv leder med stærke resultater i ryggen, som hører hjemme på The M List 2019.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2018?

At vi, via vores Open Agency tilgang til samarbejde med vores kunder, grundlæggende har ændret opfattelsen af, hvad et mediebureau kan, og hvad der ligger i et partnerskab mellem annoncører og bureauer.

HVAD VILLE DU GERNE HAVE GJORT MERE AF I 2018?

Stået mere på snowboard og bruge mere tid med vores kunder.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE MARKETING UDFORDRING I 2019?

Heldigvis viser MyResearch Talentanalysen 2018, at GroupM er den mediabureaugruppe, man helst vil arbejde i. For min største opgave i 2019 bliver Employer Branding. Vi skal gøre alt for, at mine fantastiske kolleger fortsat er motiveret til at arbejde i vores gruppe, og at nye kommer til.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL FORANDRE SIG I 2019?

Jeg tror, at 2019 bliver det bedste og mest spændende år for os nogensinde, så min rolle bliver delt mellem at være begejstret over alt det vi lykkes med, og fortsat fokusere på hvordan vi skal forandre vores virksomhed.

HVIS DER VAR EN I BRANCHEN DU SKULLE GIVE ET SKULDERKLAP – HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

Kun én? Christina Rind. Hun er en rockstjerne og verdens sødeste, dygtigste og nu rigeste kvinde i reklamebranchen. Brian Akers. Min kollega gennem snart 30 år. Han er personificeringen af “client centric” og en inspiration for os alle i hele gruppen. Paw Saxgren. Han er et af de klogeste mennesker, jeg kender. Jeg lærer noget af ham hver dag.

HVIS 2019 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Bygge et fysisk “Open Agency” – dvs. finde nye fantastiske lokaler hvor vi kan samle hele vores gruppe, vores kunder og partnere – og vi er på vej …