Erfaring

Katrines karriere tog for alvor fart, da hun i 2000 blev partner i den franske virksomhed Areks. Det førte Katrine videre til rollen som Principal ved teknologi- og informationsselskabet IMS Health i 2005. I 2008 landede Katrine ved kommunikationsbureauet Agnitio, hvor hun først sad som Sales Director og senere som VP of Marketing. I 2014 rykkede hun til Anthill Agency, hvor hun startede som COO, men siden 2016 har siddet som CEO.

Motivation

Med et imponerende CV, der bevidner om en fremadstormende kvinde med gode og relevante erfaringer inden for den internationale pharma-scene, er Katrine Bach et stærkt nyt navn på årets The M List. Til daglig er Katrines kommercielle faglighed og analytiske evner målrettet hendes rolle som spydspids for det digitale og stærkt specialiserede Life Science bureau, Anthill Agency. Katrine arbejder ud fra visionen om, at relevant og effektiv kommunikation kan være af samme værdi, som produktet selv, og under Katrines ledelse, har bureauet transformeret sig fra at være en digital app-udvikler inden for pharma, til at være et internationalt anerkendt og strategisk Life Science bureau, der rådgiver i hele værdikæden. Katrine og Anthill Agency er et af de hurtigst vækstende bureauer i Danmark, og for det fortjener hun anerkendelse på årets liste.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2018?

Jeg erkendte i 2018, at før vi for alvor kunne imødekomme fremtidens potentielle udfordringer og muligheder, måtte vi udviklede os som bureau. Vi har derfor brugt en del tid de sidste 12 måneder på at repositionere og produktudvikle, så vi i højere grad er struktureret til at vidensdele og rådgive vores kunder i life science industrien.

HVAD VILLE DU GERNE HAVE GJORT MERE AF I 2018?

Når man er i en transformation, må man prioritere, hvor man vil rette fokus. Vi har fokuseret på enkelte produkter, som vi følte var vigtige og relevante at udvikle. I 2018 lancerede vi to produkt-linjer, hhv. software (Anthill Activator) og uddannelse (Anthill Academy). I 2019 ser vi frem til at udvide vores produktkatalog og services yderligere.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE MARKETING UDFORDRING I 2019?

En grundlæggende værdi for os er at være en partner der udfordrer. Det betyder, at vi konstant også må udfordre os selv. En udfordring i 2019 bliver, at definere hvordan vi arbejder med conversation leadership. Vi vil ikke kun dele vores holdning og tanker men også initiere samtaler, diskussioner og sætte vidensdeling på dagsordenen i industrien.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL FORANDRE SIG I 2019?

Målet med den udviklingsproces vi har været igennem er at fokusere mere på partnerskab og fortsat udvikle produkter og services, som kan forbedre og forstærke kundeoplevelsen. I takt med at vi udvikler vores ekspertise, vil en klar konkurrencemæssige fordel være vores position som en stærk partner.

HVIS DER VAR EN I BRANCHEN DU SKULLE GIVE ET SKULDERKLAP – HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

Ritesh Patel (Ogilvy Consulting, NY) er en person, som virkelig tror på, at partnerskab er fremtiden og søger at forbinde det bedste og det mest innovative. Det er inspirerende at se, hvor hårdt han arbejder og stadig udstråler en utrolig energi og entusiasme for hvert projekt, han er en del af samt hver person, han arbejder sammen med.

HVIS 2019 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Hvis jeg ultimo 2019 kan gøre status og konstatere, at vi er lykkedes med at sætte en ny standard for, hvordan vi samarbejder med og fungerer som partner for life science industrien, vil jeg være meget stolt. Jeg tror på, at commitment til innovation, vidensdeling og meningsfulde partnerskaber betyder, at den virkelige forandring kan ske.