Erfaring

Lars startede karrieren hos Dagrofa i 1986, hvor han havde sin gang, inden han i 1992 rykkede til Toms Gruppen. Gennem de næste knap 24 år havde han titler som Nordic Marketing Director og Innovation Director, og senest positionen som NPD & CSR Director. I 2016 kom Lars til Orkla Confectionery & Snacks, hvor han i dag er Marketing Director for KiMs-brandet.

Motivation

Lars Hørlyck Christensen er og bliver én af de allertungeste FMCG-marketerprofiler herhjemme. I godt og vel 30 år har han sat sit præg på nogle af Danmarks største fødevarevirksomheder og deres velkendte produktporteføljer, og til trods for sine mange år i branchen, er Lars én af de mest innovativtænkende og resultatskabende profiler. Han tør forny selv traditionsrige brands, skabe stærk grobund for nye produktlinjer, senest med KiMs Chokolade, og han rammer rigtigt i satsningen på modige kampagner – fx gennem placeringen af “KiMs Jørgen” i stadig mere kreative set-ups. For Lars er kodeordene dyb forbrugerindsigt, tæt sammentænkning af produkt og kommunikation, samt en evig balanceren mellem at være konsekvent og nytænkende. Lars er igen i år en selvskreven profil på The M List.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2018?

Den største succes er, at KiMs markedsandel er steget i et marked, der ellers er præget af intens konkurrence og øget fokus på private brands. Som mærkevareudbyder og markedsleder er det vigtigt at holde fanen højt, og at sikre en sund dynamik i kategorien.

HVAD VILLE DU GERNE HAVE GJORT MERE AF I 2018?

2018 har været præget af en fastholdelse og aktivering af de forbrugere, som i forvejen er meget loyale. Det havde været fint, hvis der havde været plads til at udvide brugergruppen med flere nye tiltag.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE MARKETING UDFORDRING I 2019?

KiMs velkendte frontfigur, Jørgen, har for længst passeret normal pensionsalder. Han er et brand asset, som sikrer en meget høj afsenderidentifikation på kommunikationen, og det er derfor vigtig at få lavet en god overgang til noget nyt, men det er også en klassisk og meget spændende marketingudfordring.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL FORANDRE SIG I 2019?

2019 vil i særlig høj grad have fokus på at sikre en vellykket eksekvering af en række valgte initiativer for året. Det sker for at imødekomme de bevægelser, der er i dagligvaremarkedet og i mediebilledet.

HVIS DER VAR EN I BRANCHEN DU SKULLE GIVE ET SKULDERKLAP – HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

Der er mange gode emner, men herfra skal der gives et skulderklap til Søren Biune fra Diabetesforeningen. Søren er en stærk profil, der har haft nogle tunge marketingpositioner i sin karriere, og som er særlig stærk, når det handler om danskernes ve og vel.

HVIS 2019 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Det nye år vil være en succes, hvis det lykkes at øge markedsandelen og fortsat drive vækst i markedet for chips, snacks og nødder – bl.a. støttet af en ny kommunikation som danskerne tager til sig, samt at få taget et nyt kvantespring med en række velvalgte lanceringer i konfekturemarkedet.