Erfaring

Lisa kom i 1999 til Jyllands-Posten i en stilling som Media Consultant. Godt seks år senere rykkede hun til Carat Denmark, hvor hun sad som Strategic & Digital Director og Head of Amplifi. Efter mere end ti år hos Carat forlod hun bureaubranchen til fordel for Kvik, hvor hun siden 2016 har haft titlen Chief Marketing and Product Officer.

Motivation

gen i år er Lisa Gøttler at finde på The M List, og det takket være hendes skyhøje ambitionsniveau og solide indsats som øverste marketingansvarlige for én af landets mest veldrevne køkkenvirksomheder. Få herhjemme formår at levere på samme niveau som Lisa, der kan se tilbage på endnu et år hos Kvik med rekordregnskab og flotte priser – en Rambuk Award for tredje år i træk som eneste annoncør nogensinde, foruden en nominering til Danish Digital Award for Kvik’s effektive, datadrevne marketingstrategi. Lisa er ærlig om til- og fravalg i sine strategiske prioriteter, hun er modig på sin virksomheds vegne, og hun tør sætte barren højere end de fleste. Hendes stærke marketingstrategiske kompetencer og fokuserede arbejde kommer til udtryk i en tydeligt optimeret forretning.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2018?

To ting: 1) Trafik i butik er stabiliseret, og i nogle lande vækster vi. Vel at mærke i et marked, hvor retailers konstant kæmper med faldende trafik i butik. 2) Lanceringen af og succesen med vores nye brandplatform i 10 lande og på tværs af 150 butikker, hvor fokus er at iscenesætte Kvik som et internationalt moderne value-for-money brand.

HVAD VILLE DU GERNE HAVE GJORT MERE AF I 2018?

Endnu mere marketing automation, vi har et uudnyttet potentiale her. Det ligger højt på agendaen for 2019.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE MARKETING UDFORDRING I 2019?

At finde den rette balance imellem det langsigtede strategiske arbejde og levering af resultater på den korte bane. Det er svært, og den evige balance man skal arbejde med.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL FORANDRE SIG I 2019?

Vi har to store strategiske projekter i 2019, som jeg bliver meget involveret i, og som breder sig udover hele forretningen. De kommer helt sikkert til at fylde en del for mig samt give mig en bedre forståelse af og indsigt i, hvordan marketing kan være med til at flytte forretningen og skabe vækst.

HVIS DER VAR EN I BRANCHEN DU SKULLE GIVE ET SKULDERKLAP – HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

Jeg vil gerne give m/SIX et stort skulderklap, vi har taget nogle vigtige strategiske ryk med dem. De er en central partner for os, og jeg udfordrer dem gerne til det yderste for at skabe top performance samt digital udvikling. 10 Rambuk nomineringer og syv vundne priser de seneste tre år taler for sig selv. Det har ingen andre brands gjort før.

HVIS 2019 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Kvik skal have markant vækst på både top- og bundlinje, målsætningen er uden tvivl at tage markedsandele. En vigtig hjørnesten i dette er, at endnu flere forbrugere på tværs af lande forstår det unikke i Kvik konceptet samt finder det attraktivt, at vi ikke bare er endnu en køkkenspecialist, men dansk design til overraskende lave priser.