Erfaring

Efter endt uddannelse startede Louisa hos spirituskoncernen Diageo som Business Manager for Moët Hennessy. Gennem sine over 12 års ansættelse steg hun i graderne internt, og har bl.a. siddet som Head of Marketing, Category Director og Marketing Innovation Director. I 2014 blev hun hentet til Maersk, hvor hun i dag sidder som Vice President.

Motivation

Louisa C. A. Loran har siden 2014 stået i spidsen for Maersk’s marketingaktiviteter og dermed spillet en stor rolle i at drive Maersk mod en ny og stærkere brandforståelse og positionering. Under Louisa’s ledelse er der udviklet stærke initiativer og en mere brugercentrisk og content-baseret marketingstrategi, der har haft til formål at skabe en mere emotionel tilknytning til brandet. Det er bl.a. blevet til succesfulde SoMe-satsninger, awardvindende kampagner og en intern forståelse for forretning og kundebehov, som har skabt international bevågenhed og udvidet Maersk’s kundeportefølje. Louisa er en visionær og modig marketer, der med styr på alle led i marketingindsatserne og en stærk kundeforståelse, formår at omsætte sin viden til differentierede marketingtiltag. Det er netop den blanding, der igen i år giver Louisa en plads på listen.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2018?

Vores strategiske fokusområder var i 2018 langt mere klare valgt ud fra forståelse af vores kunders behov, og ved dedikeret fokus på dette er det lykkedes os at skabe øget kundetilfredshed (30 NPS point på 8 kvartaler). Dette strategiske fokus har desuden knyttet virksomheden tættere sammen omkring et transformationsfokus samt skabt fundamentet.

HVAD VILLE DU GERNE HAVE GJORT MERE AF I 2018?

2018 har været fokuseret på at etablere det rigtige fokus samt at enable organisationen til at levere til kundernes nutidige og fremtidige behov. Det samme gælder inden for marketingfunktionen. Jeg havde gerne set, at vi også havde formået at eksekvere mere eksemptionel og effektiv marketing, som både driver kort- og langsigtede resultater.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE MARKETING UDFORDRING I 2019?

Vi har nu en klar vision, en aligned og omstruktureret organisation, en masse spændende produkter på vej, god momentum på vores kulturrejse, et solidt datagrundlag og et langt stærkere strategisk fokus. Den største udfordring bliver derfor, at navigere al denne forandring og sikre, at vi får eksekveret simpelt og relevant til vores kunder.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL FORANDRE SIG I 2019?

Min rolle er allerede yderst bred. At at sætte den strategiske retning og prioriteter, aligne organisationen til at levere dette, supplere med relevant M&A og produktudvikling, at få dette til markedet i en målrettet, personaliseret og holistisk kundediaglog samt al vores e-commerce. Derfor vil det kun blive vægten blandt disse, der vil variere.

HVIS DER VAR EN I BRANCHEN DU SKULLE GIVE ET SKULDERKLAP – HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

Alle de der stræber imod at løse strategiske spørgsmål med lige dele solidt datagrundlag og kreativt mod!

HVIS 2019 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Vores kunder, medarbejdere og aktionærer er imponerede over, hvordan vores potentiale udfoldede sig.