Erfaring

Mads startede karrieren i IBM Danmark i 1996, og blev i 1998 marketingansvarlig hos Kimberly-Clark. I 2003 kom han til The Coca-Cola Company, hvor han var Senior Business Manager og Country Manager for Island. Han har siden været Category Director og Marketing Director hos Carlsberg Group. I 2014 kom han til McDonald’s.

Motivation

Mads Friis har det seneste år skabt flotte resultater for McDonald’s som Commercial Director. Fastfood-kædens øgede miljøbevidsthed har ført flotte brandingmæssige og økonomiske resultater med sig inkl. stærke samarbejder, fx med KLS PurePrint om bæredygtige servietter. Faktisk er det aldrig gået bedre på det danske marked, og det bærer Mads en stor del af fortjenesten for. Hans roste strategiske kunnen og evne til at eksekvere tilsat veludviklede lederegenskaber har betydet, at udfordringen, der ligger i at gøre burgergiganten grønnere, er blevet vendt til et potentiale. Også på sociale parametre har Mads sikret sig, at McDonald’s markerer sig. Senest med samarbejdet med Danmarks Biblioteksforening om at få danske børn til at læse flere bøger. Nytænkning som dette gør, at Mads selvfølgelig er at finde på The M List igen i år.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2018?

Den fortsatte interne tillid og tro der er til den strategi, jeg lagde for tre år siden sammen med mit team og ledergruppe. Det er altafgørende i et Franchisetager setup.

HVAD VILLE DU GERNE HAVE GJORT MERE AF I 2018?

Jeg ville godt have brugt mere tid og kræfter på at hjælpe mit team med at prioritere sine opgaver, og på den måde være en endnu bedre sparringspartner for dem.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE MARKETING UDFORDRING I 2019?

Det bliver, at finde ud af hvordan jeg skal organisere vores marketing- og kommunikationsopgaver internt og eksternt. Det er let at lade sig forblænde af alt det nye – men der er rigtig meget af det, vi allerede gør, som allerede virker meget effektivt. Så det handler om at finde balancen.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL FORANDRE SIG I 2019?

Vi har allerede gang i mange forandringer, så det forventer jeg sådan set bare fortsætter. Så på den måde er der intet nyt.

HVIS DER VAR EN I BRANCHEN DU SKULLE GIVE ET SKULDERKLAP – HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

Kasper Torsting. Efter at have lavet nogle pragtfulde McD TVC’er, tager han den lige et par niveauer op med sin nye film “I krig & kærlighed”. TILLYKKE!
HVIS 2019 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?
Jeg skal fortsat have et af de mest motiverede teams i Danmark. Jeg skal have taget vores bureaurelationer til et helt nyt niveau. Så vil salg og bundlinjen komme af sig selv.