Erfaring

Malene startede som Account Director hos Carat i 2003, hvor hun over et par år bestred en række forskellige lederstillinger som Client Service Director, Strategy Director og Managing Director. I 2014 valgte hun at skifte bureausiden ud med den offentlige tv-branche, da hun takkede ja til jobbet som Chief Marketing Officer hos Danmarks Radio, hvor hun i dag er Chef for Design og Branding.

Motivation

Malene Birkebæk har gennem en årrække sat sit præg på Danmarks Radios marketingprofil og vist sig som en sværvægter inden for sit felt. Hun er en marketer af særlig kaliber, som arbejder med planning, kreativitet og konceptuel forståelse i en branche, der kan være defineret af intuition og begrænsende marketingrammer – og det går ikke ubemærket hen. Med prisvindende kampagner bag sig er Malene nu ansvarlig for public service-kanalens design og branding, hvor hun med tryk på den digitale omstilling skal vise Danmarks forbrugere, at Danmarks Radio er langt mere end en gammel kulturprofil. Malene forstår at skille sig ud og kommunikere til et bredt publikum, uden at gå på kompromis med sin marketingmæssige nytænkning, og er derfor den rette profil til at brande Danmarks Radio’s nye position og identitet.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2018?

Året var præget af det indgåede medieforlig, som udmøntede sig i en omfattende spareplan for DR. I lyset heraf er det sært at tale om succes, men jeg vil fremhæve, at det sammen med min ledergruppe også lykkedes at skabe en udviklingsplan, som skal flytte marketingafdelingen i retning af mere differentieret og digitalt udkomme.

HVAD VILLE DU GERNE HAVE GJORT MERE AF I 2018?

Jeg ville ubetinget gerne have rykket hurtigere på de nødvendige forandringer, som vi skal skabe, men som en del af en stor offentlig og ikke mindst politisk reguleret virksomhed er tålmodighed med processernes gang ofte en dyd.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE MARKETING UDFORDRING I 2019?

Implementering af udviklingsplanen i marketing uden tvivl. Bl.a. skal vi have nye kompetencer om bord, som skal sys sammen med den eksisterende afdeling, så de nuværende stærke kompetencer og ny knowhow kan befrugte hinanden.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL FORANDRE SIG I 2019?

I tilgift til marketing overtog jeg i efteråret ansvaret for en række afdelinger, der har det til fælles, at de bidrager til det samlede udtryk, som DR, DR’s indhold og DR’s brands efterlader hos brugerne. Min rolle kommer derfor udpræget mere til at handle om ledelse og udvikling, hvilket jeg er meget begejstret for.

HVIS DER VAR EN I BRANCHEN DU SKULLE GIVE ET SKULDERKLAP – HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

Ud over faglige kompetencer lægger jeg vægt på det værdisæt, folk repræsenterer. På den baggrund vil jeg fremhæve min kollega på TV 2, Jacob Weinreich, der gjorde mig rørt og glad ved at sende den mest empatiske og motiverende hilsen midt under den kaotiske periode med afskedigelser i efteråret. Det var god stil, der er et skulderklap værd.

HVIS 2019 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

At gøre mit til at vise alt og alle, at man kan rive og flå og skære 20 %, men DR er som Monty Pythons sorte riddere: “Vi kan stadig bide!”.