Erfaring

Lige siden sin start i dansk erhvervsliv i 2003, har Martin siddet hos Netto. Han startede som Store Manager, derefter Finance Controller. I 2011 fik Martin sit første marketingjob som Head of Marketing for Netto Danmark. I 2014 fik han tildelt det internationale marketingansvar, inden han for et år siden blev Vice President, Netto (Salling Group).

Motivation

Netto formår at skille sig positivt ud i den danske og internationale dagligvarehandel, der oplever et stigende pres fra differentierede og e-commerce-orienterede konkurrenter samt informerede og kvalitetsbevidste forbrugere. En bedrift, der bl.a. kan tilskrives det kommercielle marketingfokus, som Martin Hasgard Olesen sætter for kæden. Martin har været med til at initiere antibiotikafrit svinekød samt et samarbejde om bier med Økologisk Landsforening, og har dertil spillet en rolle i den mangfoldighed, som Netto markerer sig på, hvilket blev belønnet med årets detailpris ved Danish Rainbow Awards. Det understreger Martin som en marketer, der forstår sine målgrupper og møder dem i øjenhøjde. Han byder ind med en stor faglighed og et bredt kompetencefelt gennem hele Nettos værdikæde, og er en selvskreven profil på The M List 2019.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2018?

At samle de kommercielle områder i Netto i én stærk samlet funktion, hvor teamet med masser af dedikerede og kompetente medarbejdere, står bag den kommercielle succes med øget markedsandele på de vigtigste strategiske satsninger, herunder økologi og convenience.

HVAD VILLE DU GERNE HAVE GJORT MERE AF I 2018?

Fejret de kommercielle succeser med alle dem der har bidraget til dem.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE MARKETING UDFORDRING I 2019?

En af de helt store marketingudfordringer i 2019 og en del år frem, er at transformere den etablerede husstandsomdelte tilbudsavis.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL FORANDRE SIG I 2019?

HVIS DER VAR EN I BRANCHEN DU SKULLE GIVE ET SKULDERKLAP – HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

Det bliver et delt skulderklap til Thomas Thorstholm og David Asmussen fra Orbit Red for deres skarpe fortolkning af Netto-konceptet og deres eksekvering deraf til kommunikationsplatformen “hver dag tæller i netto”, som blev lanceret i oktober 2018.

HVIS 2019 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

2019 er en succes, når vi opnår øget kundetrafik til butikkerne samt øget brandpræference, som følge af blandt andet udrulningen af nyt butikskoncept, flere bæredygtige initiativer og etableringen af kommunikationsplatformen “hver dag tæller i netto”.