Erfaring

Mette har en lang karriere i FMCG-industrien, hvor hun startede som Product Manager hos Bonbon. Fra 2000 til 2010 har hun siddet i diverse marketingstillinger hos Kraft Foods og kommer senest fra en stilling som Marketing Manager, Scandinavian Biscuit. I 2010 rykkede hun til Beauvais Foods, der i 2013 skiftede navn til Orkla Foods, hvor hun siden har siddet som marketing og innovationsdirektør.

Motivation

Siden 2010 har Mette Johansen stået i spidsen for Orkla Foods’ marketing- og innovationsafdeling. Gennem hele sin lange karriere har hun arbejdet inden for FMCG-industrien og med sin specifikke viden og faglige kompetencer inden for feltet, står hun nu i spidsen for nogle af de største og mest succesfulde FMCG-brands herhjemme. Med sine stærke kommercielle og innovationskompetencer samt sit unikke ledelsestalent, har Mette formået at skabe synlige resultater og en skærpet konkurrenceprofil for Orkla Foods igen i 2018. Mette er en visionær FMCG-profil, der har styr på alle led i marketingindsatserne, og derfor også altid er på forkant med de nyeste forbrugertrends, som hun formår at omsætte til effektiv forretning. Det er netop denne kobling, der igen i år sikrer Mette en velfortjent plads på årets The M List.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2018?

Vi har været igennem en større transformation i marketing- og innovationsafdelingen, gående fra at have brede ansvarsområder til at være specialister. Denne ændring gjorde jeg for at løfte kvaliteten i vores kommercielle formåen samt eksekvering mod forbrugeren. Og vi er absolut på rette vej!

HVAD VILLE DU GERNE HAVE GJORT MERE AF I 2018?

Været mere ude i butikkerne og få inspiration fra kolleger i branchen.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE MARKETING UDFORDRING I 2019?

Faldende fødevarekategorier og brandpræference. Orkla Foods er i 18-25 kategorier (afhængig af definition), og mange af dem har en negativ trend. Så vi starter året på et minus, hvilket kræver et stærkt brand, som både skal sætte en stærk agenda i kategorien samt øge andelen.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL FORANDRE SIG I 2019?

Jeg kommer til at have endnu mere fokus på innovation samt vores brands point of difference!

HVIS DER VAR EN I BRANCHEN DU SKULLE GIVE ET SKULDERKLAP – HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

Der er super mange kompetente mennesker, som gør mit arbejde lettere, sjovere og meget bedre – mine samarbejdspartnere og mine skønne kolleger. Så ikke en person, men de som gør en forskel i min hverdag!

HVIS 2019 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Budgettet og de øvrige KPI’er.