Erfaring

Mikkel startede sin karriere med en læreruddannelse, men i 2006 brød hans interesse for øl for alvor igennem. Sammen med vennen Kristian Keller startede han bryggeriet Mikkeller, som i dag er internationalt kendt med øl, som har ligget på en tredjeplads på ratebeer.com. Efterfølgende har Mikkel åbnet barer og restauranter i både Danmark, Sverige, Island, Thailand og USA.

Motivation

Mikkel Borg Bjergsø er en sand entreprenør, som med stor målrettethed har opbygget et bryggeri og brand, der i dag er anerkendt verden over. Mikkel mener, at marketing og omdømme skal bæres af gode produkter, nye idéer og sociale medier, men det kan være svært at hamle op med giganternes marketing- og innovationsbudgetter. Med mod og nytænkning har Mikkel og hans team gennem innovationer, samarbejder, sponsorater og storytelling øget både vækst og kendskab til Mikkeller til nu 50 lande, investeret i nyt bryggeri og åbnet en stribe ølbarer verden over. Det har betydet fremgang med tocifrede vækstrater fra år til år, hvilket resulterede i HBH Fondens markedsføringspris i 2018. Med høje ambitioner og stærke innovative kompetencer har Mikkel forvandlet et lille bryggeri til en international succes, hvilket lander ham en plads på The M List.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2018?

Jeg havde et mål om at åbne flere locations i 2018, og det er lykkedes. Vi har i 2018 nået alle vores mål om ekspanderingen af vores brand i form af locations (barer/restauranter). Vi åbnede i London i oktober sammen med Rick Astley – dette er en af de vildeste åbninger, jeg har været med til.

HVAD VILLE DU GERNE HAVE GJORT MERE AF I 2018?

Jeg kan ikke gøre så meget ved, hvad der er sket eller ikke er sket 🙂 Så det gider jeg ikke at bruge tid på.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE MARKETING UDFORDRING I 2019?

Vi er blevet meget stærkere i vores digitale markedsføring og har netop lige launched en ny opdatering af vores webshop, hvilket skal øge kundeoplevelsen. Vi har desuden en stærk profil på de sociale medier – primært Facebook og Instagram, men udfordringen ved brug af disse platforme er helt sikkert stigende.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL FORANDRE SIG I 2019?

Det er ikke til at sige, om min rolle kommer til at forandre sig. Vi gør aldrig det samme to gange. For to år siden vidste jeg nok ikke, at vi i dag ville have et tøjmærke eller producere chokolade. Det er det, jeg godt kan lide ved min rolle i Mikkeller – der er ikke så langt fra ord til handling.

HVIS DER VAR EN I BRANCHEN DU SKULLE GIVE ET SKULDERKLAP – HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

Der er så mange muligheder i øl-branchen. Jeg synes, det er fedt, når der tænkes innovativt, og grænserne for hvad øl kan rykkes.

HVIS 2019 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Jeg får mine idéer, når jeg rejser, løber og faktisk også i badet, så det er svært at sige. Men det er vigtigt, at det er sjovt for mig at drive forretning, ellers kunne jeg lige så godt lave noget andet. Jeg håber, 2019 bliver endnu vildere, og vi bliver ved med at overraske folk. 2019 bliver først en succes, når den topper 2018.