Erfaring

I 2000 startede Niels hos Kunde & Co., hvor han i 2007 sluttede som Group Account Director. Herefter blev han CEO for ContentCPH, men vendte i 2010 tilbage til Kunde & Co. som Managing Director. I 2014 blev han Vestas’ Head of Group Brand and Marketing, men har siden 2017 siddet i Nets som Head of Group Brand and Marketing.

Motivation

Niels Henrik Eriksen optræder igen på The M List: Denne gang for sit arbejde med Nets’ globale brand- og marketingprofil. Det seneste års undersøgelser viser, at Nets klarer sig godt, når det kommer til omdømme blandt forbrugere og virksomheder generelt. Her spiller de rette og målrettede brand- og marketinginitiativer en afgørende rolle, og for første gang fremstår virksomheden som en samlet enhed, der både har interessante budskaber og noget på hjertet. Med en baggrund inden for konsulentbranchen, er Niels en spændende profil, der fremviser en marketingværktøjskasse fra begge sider af bordet, hvilket tillader ham at navigere i discipliner og komplekse problemstillinger med stor selvbevidsthed. Niels er en komplet CMO-profil, der formår at levere resultatskabende marketingløsninger, hvorfor han er tilbage på The M List.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2018?

Det har været udviklingen og eksekveringen af en helt ny “core story” med tilhørende ny “purpose”, der begge er forankret som centrale elementer i vores nye overordnede forretningsstrategi. Internt er der skabt en meget markant forankring, og eksternt har vi flyttet brandet fra en placering i 80’erne (ud af 100) til nu at være i top 25 %.

HVAD VILLE DU GERNE HAVE GJORT MERE AF I 2018?

Jeg ville gerne have foldet historien om Nets endnu mere ud og engageret endnu flere folk omkring nogle af de fantastiske ting, som virksomheden har gjort, gør og arbejder med for fremtiden.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE MARKETING UDFORDRING I 2019?

Det bliver at matche marketingstrategi og eksekvering med den forretningsmæssige rejse Nets står overfor med en solid fod i Norden og samtidig annoncering af en europæisk ambition.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL FORANDRE SIG I 2019?

Rollen vil følge med virksomhedens generelle udvikling og dermed løbende justere sig til at kunne levere på vores forretningsmæssige mål.

HVIS DER VAR EN I BRANCHEN DU SKULLE GIVE ET SKULDERKLAP – HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

Jeg synes, det som Morten Bach Jensen har skabt i Grundfos er imponerende – ikke kun rent marketingfagligt, men i lige så høj grad ift. at få forankret marketings rolle solidt som markant støtte til den forretningsmæssige succes for en markant B2B-virksomhed.

HVIS 2019 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

2019 bliver et godt år, hvis jeg og teamet formår yderligere, at styrke opfattelsen af, at Nets er en af de absolut førende fintech virksomheder – ikke kun i Norden, men i hele Europa.