Erfaring

Pia startede som Account Manager hos McCann Erickson i 2000. I 2002 fortsatte hun som Account Director i reklamebureauet Propaganda, før hun i 2008 skiftede til DDB Copenhagen, hvor hun havde forskellige direktørstillinger. I 2015 blev Pia ansat i Coop som Brand Manager, hvor hun siden avancerede internt og fra midt 2018 kunne kalde sig marketingdirektør for alle Coop Danmark-butikker.

Motivation

Pia Niemann kommer med mange års god erfaring fra reklamebranchen, og det var derfor beundringsværdigt, da hun for knap fire år siden forlod reklamebranchen uden at kende næste skridt. Med stor passion for gastronomiens mange facetter søgte hun en marketingposition hos Coop, og kan i dag kalde sig marketingdirektør med fuldt ansvar for Coop-brandet, alle brugskæderne og private labels samt Fakta-kæden. Hos Coop sætter Pia innovation øverst på dagsordenen, hvor hun med et skarpt kommercielt blik og bred forbrugerforståelse har gjort sig til frontløber på inkorporeringen af sociale medier i koncernens fælles “Et Coop”-strategi samt optimeret mediaspend og strømlinet koncernens budskabsstruktur. Pia er hermed et bevis på, at ægte passion og dyb strategisk faglighed kan drive store værker.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2018?

Det må være etableringen af den nye Coop marketingafdeling, hvor vi i maj samlede de hidtidige marketingafdelinger for vores fire kæder samt Coop Brand, og dermed skabte én afdeling, der arbejder på tværs af vores brands og kæder – med stor styrke i den forskellighed, de respektive teams bringer til bordet.

HVAD VILLE DU GERNE HAVE GJORT MERE AF I 2018?

Det ville være forfriskende, hvis dagligvarehandlen genopfandt den måde, vi markedsfører de samme varer i en stor rotation uge efter uge, hvor eneste parametre er pris. Selv ville jeg gerne have haft plads til et parallelt og mere langsigtet spor, med fokus på Coops værdier, vores butikkers kompetencer og vores egne stærke varer.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE MARKETING UDFORDRING I 2019?

Ja, det bliver jo så at agere på det, jeg ikke synes, vi har gjort nok af i 2018 – og at forsøge at stå fast når den uundgåelige usikkerhed melder sig …det skal nok blive udfordrende!

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL FORANDRE SIG I 2019?

For os var 2018 et år med voldsomme omstillinger og stort tryk på udvikling. I 2019 forventer jeg, at fokus rykker sig over på implementering og forankring af de mange initiativer. Derudover tænker jeg også, at vi i 2019 kommer til at have større fokus på at dygtigøre os digitalt med mere individualiseret, personlig kommunikation.

HVIS DER VAR EN I BRANCHEN DU SKULLE GIVE ET SKULDERKLAP – HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

I en tid, hvor buzzwords som AI, UX og andre dejligt målbare begreber for længst har fortrængt den unikke idé, når man fremhæver stærk kommunikation på direktionsgangene, kunne jeg godt tænke mig at hylde de stærke, kreative teams, der heldigvis stadig er en del af i dansk reklameland. God reklame starter med den unikke, kreative idé – basta.

HVIS 2019 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Der skal en kæmpe stor indsats til at levere på alle de planer, vi har i Coop for 2019 – hvis vi så ydermere lykkes med at gøre det relativt stringent og etablere lidt hårdt tiltrængt kontinuitet i vores kommunikation, så er jeg rigtig tilfreds når jeg skåler nytåret ind i slutningen af 2019.