Erfaring

Rekha startede som Trainee hos House of Prince, hvor hun senere sad som Brand Manager i det, der var cigaretdelen af Skandinavisk Tobaks Kompagni. I 2008 skiftede hun til at beskæftige sig med markedsføring af cigarer og pibetobak. I 2014 blev Rekha udnævnt til Vice President, International Marketing and Innovation hos Scandinavian Tobacco Group.

Motivation

Når man ser mod internationale marketingsucceser ud af Danmark, er Rekha Grover absolut en af de marketers, som kan fodre debatten med flest guldkorn. Rekha har siden 2014 haft sin gang i tobaksindustriens avancerede og komplekse reklamelandskab, hvor forbudet og den regionale diversitet mod at reklamere for tobak fra dag et har stillet hende over for tårnhøje udfordringer. Udsigten til spændende udfordringer har dog blot fået Rekha til at smide fløjlshandskerne og bringe hele sin tunge fagprofil og kommercielle marketingværktøjskasse i brug. Hun hviler i sine ledelses- og kommunikationskompetencer og har med afsæt i en dybdegående international målgruppeforståelse og et talent for at skabe innovativ fremdrift, mønstret at sætte sig urokkeligt på tobaksindustriens vækstmarked. Rekha er derfor ikke til at komme udenom på årets The M List.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2018?

På det kommercielle plan har min største succes været lanceringen af vores nye Premium Little Cigar i blandt andet Frankrig. I vores industri er det enormt svært at lancere nye produkter og brands. Men med dette produkt ramte vi helt plet på de nye trends og konsumentens behov – og så var vi hurtige til at komme i markedet!

HVAD VILLE DU GERNE HAVE GJORT MERE AF I 2018?

Jeg ville enormt gerne have arbejdet endnu mere med at udvikle og styrke de brands vi har i vores portefølje. Endnu mere fokus på det der skaber værdi for vores kunder og konsumenter og mindre fokus på det administrative og de interne processer.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE MARKETING UDFORDRING I 2019?

Vi er igennem en rigtig spændende rejse lige nu hos STG, hvor vi p.t. står midt i vores hidtil største transformation. Den største udfordring er at få menneskerne med ombord og at få skabt de helt rigtige processer og de rigtige mandater, så vi rent faktisk lykkedes med den nye commercielle operatingmodel.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL FORANDRE SIG I 2019?

Med vores nye operatingmodel forventer jeg, at kunne fokusere meget mere på at udvikle og skabe vores mærker på bagrund af stærkere consumer insights og bedre data end historisk set.

HVIS DER VAR EN I BRANCHEN DU SKULLE GIVE ET SKULDERKLAP – HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

Jeg er naturligvis meget fascineret af Philip Morris som i de seneste år har disruptet hele tobaksindustrien med deres “nye” e-cigaret Iqos og rykket fokus fra traditional rygning til vaping. De har virkelig været modige og dygtige – både på innovation og produktudvikling, men også på deres eksekvering og kommunikation.

HVIS 2019 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Min succes for 2019 ligger helt klart i, at lede mit marketingteam stærkt igennem vores nuværende transformering og stå med et endnu stærkere team og en endnu skarpere portfølje af brands et år fra nu.