Erfaring

Roar startede sin karriere, hvor han også sidder i dag, nemlig hos Creuna Aarhus. Han startede i 2007 som Senior Project Manager og er siden avanceret internt. Allerede i 2008 blev han Head of Project Management og knap to år senere Team Lead og Account Director. Han blev i 2011 bureauchef og senere Managing Director. Han har siden 2016 været CEO for det samlede Creuna Denmark.

Motivation

Det er ikke uden grund, at Roar Shin Nissen står i spidsen for et samlet Creuna Danmark, da han både forstår at samle et bureau, der har været i stærk modgang, og om nogen forstår de muligheder og udfordringer, den digitale og teknologiske udvikling fører med sig. Med fokus på kvalitet og stærke kompetencer inden for digital marketing og produktudvikling, har Roar formået at skærpe Creunas profil og sikre både overskud og stigende kundetilfredshed i de forgangne år. Det betyder, at Creuna med Roar i førersædet kan se frem til endnu et år med flotte tal på bundlinjen, og fortsat kan bevare sit momentum og (igen) blive anset som et af de stærkeste digitale bureauer i Danmark. Roar er ikke blot en af de skarpeste digitale hjerner herhjemme, han er også en leder, der gang på gang har vist sit værd. Han er igen i år en selvfølge på The M List.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2018?

Vi var igennem en markant turn around i 2017, og det er lykkedes os at fastholde det positive momentum og udvikle bureauet yderligere, så vi i dag står endnu stærkere.

HVAD VILLE DU GERNE HAVE GJORT MERE AF I 2018?

Jamen, der er jo altid ting, som man ikke kommer omkring. Især de ting som ikke er direkte knyttet til Creuna. Der er mange events, jeg gerne vil have været til, mennesker jeg gerne vil have talt med og bøger jeg burde have læst, men sådan er det.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE MARKETING UDFORDRING I 2019?

Den største konkurrenceparameter i vores branche er og bliver bureauets ansatte. Vi er i en vækstperiode, og derfor har vi løbende brug for at tiltrække nye medarbejdere. Det går i al beskedenhed rigtig fint, men vi vil gerne have, at endnu flere potentielle kandidater bliver opmærksomme på Creuna, og det kræver, at vi gør opmærksom på os selv.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL FORANDRE SIG I 2019?

Vi skal fastholde vores evne til både at rådgive strategisk og eksekvere hurtigt. I et marked hvor både kunder, brugeradfærd og teknologi udvikler sig hurtigt, kræver det en løbende justering af bureauets ydelser. Derfor er min opgave i stigende grad at sikre, at vi holder os relevante og skarpe ift. den udvikling vi ser.

HVIS DER VAR EN I BRANCHEN DU SKULLE GIVE ET SKULDERKLAP – HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

Nu er vi jo en branche, hvor vi i forvejen er rigeligt gode til at klappe os selv på skulderen. Så igen i år går det skulderklap til alle de danske virksomheder, som forstår, at customer experience og digitalisering ofte er nøglen til at holde sig et mulehår foran i en global konkurrence.

HVIS 2019 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Vi skal fastholde kvaliteten og relevansen af de ydelser vi leverer, samtidig med at vi fortsat rekruttere og udvikler dygtige kolleger. Så følger de glade kunder og økonomien med af sig selv.