Erfaring

Søren startede karrieren som Sales Trainee hos Magasin og har derefter haft forskellige salgsroller i forskellige virksomheder og har efterfølgende bl.a. været CMO hos Dagbladet BT og COO hos Berlingske Media. I 2007 blev han CEO for Henning Stæhr, og 2014 rykkede han videre til en stilling som CEO/ administrerende direktør & partner hos Interflora Danmark, hvor han stadig sidder i dag.

Motivation

Søren Flemming Larsen er en stærk og erfaren marketingprofil, der fortjener stor anerkendelse for sin evne til at skabe opmærksomhed om Interflora samt positionere organisationen, som mere end blot en blomsterforretning. Under Sørens ledelse er der blevet tænkt nye tanker i form af stærke indholdsbaserede og purposedrevne kampagner, der i den grad har været med til at styrke Interfloras brand. Med Søren i førersædet er det bl.a. blevet til et rost samarbejde med Røde Kors og den anmelderroste reklamefilm “Melting Hearts”, der for alvor segmenterer Interflora som en af de bedste til med succes, at indfange publikum gennem følelsesladede og velgennemførte reklamefilm. Søren tør tænke ud af boksen, og med sin nytænkende tilgang til marketing og branding har han fortjent endnu et år på The M List.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2018?

At få solgt Interflora Danmark A/S for et tre-cifret millionbeløb. Med et overvældende flertal stemte ca. 350 medlemmer den 26. august 2018 på en ekstraordinær generalforsamling på Fyn ja til et salg. 19 måneders ekstra arbejde, parallelt med mit CEO-job, lykkedes. Og samtidig med salgsprocesforløbet, at fortsætte den positive udvikling.

HVAD VILLE DU GERNE HAVE GJORT MERE AF I 2018?

Ikke meget. Men, at leve mere i nu’et, nyde de fine resultater og få trukket vejret helt ned i maven.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE MARKETING UDFORDRING I 2019?

Integrationen af en ny-oprettet IT-udviklingsafdeling under marketingfunktionen samt at få prioriteret og udnyttet (kommercielt og strategisk) dette tiltag. Med nyt bureau (& Co.) og brandplatform, fortsat at udvikle vores brand (awareness og præferencer) i samspil med vores nye strategi 2019-2022 og at indfri budgetteret EBITDA og Cash Flow.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL FORANDRE SIG I 2019?

Med høje ambitioner om vækst vil der selvsagt fra min side være et øget fokus på investeringer og opfølgning på ROI. Hertil prioritere endnu mere ledelsestid og udvikling af en i forvejen kompetent medarbejderstab – den afgørende nøgle til at opnå de ønskede resultater og succes.

HVIS DER VAR EN I BRANCHEN DU SKULLE GIVE ET SKULDERKLAP – HVEM SKULLE DET VÆRE OG HVORFOR?

Interflora Danmarks A/S’ succes har mange ansigter. Så lad mig sige det således, at uden det kreative og kvalitative høje niveau generelt og i særdeleshed blandt vores tætte samarbejdspartnere og min egen organisation, ja så var Interflora og jeg ikke, hvor vi er i dag, som absolut markedsleder. Tak til jer alle derude.

HVIS 2019 SKAL VÆRE EN SUCCES FOR DIG, HVAD SKAL DU SÅ OPNÅ?

Indfrielse af budget og de i strategien opsatte mål (ikke nødvendigvis alle, men de mest forretningskritiske). Og, at vi på denne rejse også har haft det sjovt og nydt det undervejs. Det vil vi have fortjent. En yderligere succes vil være, at vi har sået en masse og er klar til at være klar til 2020.