Erfaring

Anna har haft en flot karriere med stillinger hos bl.a. MediaCom, Carat og Bonnier Publications. I 2010 rykkede hun til Bang & Olufsen som Head of Global Marketing Planning & CRM, hvor hun i 2012 sluttede som Transition Manager. Herefter tog hun til BESTSELLER som Business Developer, E-commerce og har siden 2015 siddet som Head of Marketing & E-commerce hos jem & fix.

Motivation

Anna Lund Paludan er et nyt ansigt på The M List, men bestemt ikke et ukendt et i marketingbranchen. Hun har siden 2015 siddet som Head of Marketing & E-commerce hos jem & fix, og er i år en stærk The M List-profil grundet hendes ambitiøse arbejde for at sikre en tydelig identitet og i særdeleshed en stærk digital forretning. Med ambitionen om at jem & fix skal være Danmarks billigste og bedste digitale byggemarked, har virksomheden, med Anna i front, taget udgangspunkt i et flere års samarbejde med Kraftvaerk og skabt et flot resultat i form af én samlet platform og succesfuld omnichannel-strategi. Anna evner at levere flotte kreative digitale løsninger, som følger jem & fix’s linje og vision, og med sin dertil stærke flair for e-commerce er hun at finde på dette års The M List.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

At sikre en relevant sammenhæng mellem kreativ strategi ift. koncept og de touchpoints vi møder vores kunder i. Især ift. hvorfor data og automatisering i dag, er så vigtige for at skabe sammenhæng i kommunikationen uden at være genererende ift. kundernes adfærd.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Forbrugerne er dynamiske. Skal jeg reflektere, så mener jeg, at jem & fix har fulgt markedet og været followers på nogle områder og på andre har “turde” været first movers – det er en balance, om man har prioriteret rigtigt.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

At vores 360 graders marketingforbruger tilstedeværelse, ikke alene dikteres af eksterne markedsforhold på tværs af vores kommunikationskanaler, men at den løbende kan tilpasses forbrugernes/vores kunders adfærd.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Fortsat sikre at jem & fix er tilstede på vores kunders præmisser når det er relevant/aktuelt, med en tydelig kommunikationsstrategi ift. vores koncept.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Ja – under parolen “sammen bygger vi lokalsamfund” har vi et partnerskab med KFUM for at opfordre til kreativitet, DYI blandt børn og unge. Desuden vil vi gerne igennem jem & fix platformen “I fixer, vi støtter” medvirke til, at vores lokale samfund, som vi er en del af, udvikler sig ift. social interaktion og fællesskab.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Et spørgsmål jeg ikke kan besvare entydigt. Jeg vil derfor brede svaret ud ved at skrive, at det er jem & fix i samarbejde med vores fantastiske kolleger fra især vores mediebureau, reklamebureau og grafiske bureau m.fl., der i fællesskab skal have et skulderklap for at sikre 360 konsensus i jem & fix samlede kommunikationsstrategi.