Erfaring

Anthony startede karrieren med en række stillinger hos Orange, men blev i 2003 ansat som Media & Research Manager hos Telia. Siden har han været Brand Manager hos Saxo Bank, inden han i 2008 kom til Call Me, senest som Sales & Marketing Director. Efter næsten 10 år hos Call Me blev han i 2017 marketingdirektør hos Discovery. I dag sidder han som marketingdirektør hos Aller Media.

Motivation

Anthony Lim lander en flot plads på The M List 2020. Dette skyldes bl.a. hans rolle som ny CMO hos Aller Media, hvor han er trådt ind med store visioner, en innovativ tilgang og ærbødig respekt for de rigtige partnerskaber inden for marketingsfaget. Det seneste år har han stået i spidsen for en ny strategi med et øget samfundsansvar, samt for at sikre samspillet mellem Aller Media’s indhold, brands, events og salgsplatforme. Med sublim marketingtæft og stor erfaring inden for purposemarketing har Anthony leveret en imponerende indsats for at få det stolte mediehus’ budskaber ud til relevante grupper. Han har endnu en gang vist sig som en strategisk og højtprofileret marketingprofil med flotte resultater i bagagen. Dertil forstår han at navigere i komplekse miljøer. Et velkommen tilbage og en plads på årets liste er derfor velfortjent.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Vi har fået gjort Aller mere fremtrædende i det danske medielandskab – både for læsere og annoncører/samarbejdspartnere. Vi har turde udfordre vores “plejer” og testet nye kampagner.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Vi måtte gerne have været endnu mere udfordrende i en branche, der er meget præget af traditioner. Turde gøre tingene på en anden måde, teste og også gerne fejle. Men vigtigst af alt lære af de tiltag, som vi sætter i gang.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

Fastholdelse af vores kernelæsere bliver en stor udfordring. Medielandskabet er under gevaldig forandring og vores læsere får flere og flere muligheder for at tilgå indhold, som er tilpasset dem. Det giver en hårdere kamp om læsernes tid.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Hos Aller vil vi næste år eksekvere anderledes både internt og eksternt. Vi vil sætte et større aftryk hos forbrugerne og vores samarbejdspartnere end tidligere.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Hos Aller har vi indarbejdet FN’s verdensmål i vores interne målsætninger, så de vil i høj grad påvirke, det vi gør i 2020.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Johan Bisgaard fra Norwegian. En super effektiv måde at arbejde med marketing på, samtidig med at branchen ofte er i vælten pga. miljødebatten (både uberettiget og berettiget).