Erfaring

Det startede i 2000 hos Carlsberg og syv år efter begyndte han sin lange rejse hos LEGO. Her har han i en årrække haft adskillige store marketingroller som bl.a. Head of Marketing for det kinesiske marked og Senior Marketing Director for Home Grown IPs. Siden starten af 2018 har han siddet som Head of Marketing for LEGO Creative Play Lab.

Motivation

Som Head of Marketing for LEGO Creative Play Lab leger Bernd Larsen Linde med spændende og banebrydende marketingklodser for det kendte danske brand. I spidsen for LEGOs innovationsafdeling har Bernd øje for både marked, forretning og forbruger, og kan tage del i æren for at LEGO har gjort leg og LEGO-klodser tilgængelig for alle. Gennem nyskabende bureausamarbejder med bl.a. Stupid Studios har han skabt en mere dynamisk brandidentitet og sikret, at brandet kontinuerligt udforsker, udvikler og kommer i mål med nye tiltag. Bernd er en visionær leder og beundringsværdig marketer, som evner at samle mennesker og kreativitet gennem et stærkt brand. Bernd lander derfor en flot plads på årets liste.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Mange af vores projekter bliver først lanceret globalt i 2020 og 2021, og derfor er det svært at dele noget om de kommende fantastiske lanceringer. LEGO Hidden Side blev lanceret i år, og det har givet mange indsigter og ikke mindst givet børn nogle nye måder at lege på, som gør, at de leger mere og længere. Så det har været lærerigt og fedt!

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Personligt er jeg på en læringsrejse ift. at arbejde med agil udvikling. Og der skulle jeg have været endnu mere agil og drevet os ud i eksperimenter hurtigere og med større mod for at skabe nye og bedre måder at lave go to market på. Derudover har jeg været for lidt i kontakt med Kina, de kinesiske familier og digitale ecosystemer.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

At vi skal arbejde endnu mere med agile og blive bedre til at eksperimentere, lære og skalere. Dette er dyder, som vil gøre os stærkere uanset konjunkturer men måske endnu vigtigere i sværere tider.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Vi skal i frontend stadig udvikle til fremtiden, men blive bedre til at finde måder hvorpå vi kan eksperimentere mere i nutiden. Både for at skabe værdi her og nu og men også for at løse de fremtidige udfordringer.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Jeg er heldig at arbejde for en familieejet virksomhed, som altid har haft et større formål, som afsæt for vores virke og prioriteter. FN’s verdensmål giver en ramme og fællessprog, men jeg tror, at alle som arbejder med LEGO brandet går på arbejde, fordi vi tror på, at vi er med til at udvikle dem, som skal skabe verden i dag og i morgen.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Det var en øjenåbner at arbejde med forskellige startups, så kæmpe tak til Morten (GoLittle), Thomas (MySelfie) og Casper (Tattoodo) for at være med på eksperimentet. Det er vildt inspirerende at se, hvordan de og deres teams knokler og innoverer, for at gøre deres forretninger succesfulde, og det var så givende for os at være med.