Erfaring

Bo har gennem sin karriere siddet hos bureauer som Hello Group, Underline, Wunderman Nordic og OMD Danmark. Han kom til OMD som Digital Strategy Director i 2011 og er sidenhen steget støt i graderne. I april 2014 blev han i en alder af blot 36 år udnævnt til Managing Director.

Motivation

Som en af branchens dygtigste mediebureaudirektører har Bo Damgaard landet en velfortjent plads på The M List for femte år i træk. Solidt forankret i det digitale, og med en sjælden sans for forretningsudvikling, er han en leder, der brænder for sit fag og ikke er bange for at udfordre normen. Som administrerende direktør hos OMD driver Bo retningen, stærkt repræsenteret af verdens største medienetværk, og kan bryste sig af flere langvarige samarbejder med nogle af landets største virksomheder som fx Telenor og Food Folk Danmark. Sidstnævnte høstede stor anerkendelse med både ”Media Strategi Prisen” og ”Indsigts Prisen”, da Rambukken 2019 løb af stablen. Dette vidner om Bo’s evner som både marketer, leder og inspirator til at opretholde en førende position i en branche, der ellers er underlagt massivt pres.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Mine største professionelle succeser er skabt i samarbejde med mine kolleger på OMD. Vi fortsatte stimen ved for 6. gang ud af de seneste otte år at blive kåret til Danmarks mest prisvindende mediebureau. Vi vandt en masse nye spændende kunder, og udkom igen med vores bedste regnskab år til dato.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Fremtiden kommer af sig selv, men det gør fremskridtet ikke. Strategisk bevidsthed er en nødvendighed, men ikke tilstrækkelig, forudsætning for at få succes. I dag skal der mere til. Der skal arbejdes proaktivt med strategien i en dynamisk og udviklende proces. Det kunne jeg godt have lykkedes endnu bedre med sammen med medarbejdere og kunder.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

Hvis forudsigelsen holder stik, vil marketing blive et endnu mere udfordrende fag. Under en lavkonjunktur, hvor forbrugerne holder igen, og markedsføringsbudgetterne skæres, vil der skulle leveres endnu mere for mindre. Udfordringen vil derfor blive at hjælpe vores kunder til fortsat at levere kontinuerlige performanceforbedringer.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Jeg forventer ikke, at min rolle ændrer sig grundlæggende, men den vil blive mere udfordrende. I takt med at forandringen tager til, omgives alle aspekter af marketinggerningen med en krans af muligheder. Derfor bliver det vigtigere end nogensinde, at holde stramt strategisk fokus og foretage de rette strategiske til- og fravalg hurtigt nok.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Rigtig mange virksomheder er begyndt at arbejde strategisk med bæredygtig udvikling. Kreativitet og kommunikation har styrke og gennemslagskraft til at gøre en forskel i denne henseende, og jeg forventer, at vi kommer til at rådgive og eksekvere endnu mere på denne dimension i 2020.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Der er mange i branchen, som jeg har stor faglig respekt for – ikke mindst hos OMD. Jeg vil dog gerne give min kollega, Frank Aagaard Andersen, et skulderklap. Han er ansvarlig, arbejdsom og hjælpsom, holder et fagligt meget højt niveau, og leverer konsekvent afgørende input og bidrag, der hjælper os til at levere på allerhøjeste hylde.