Erfaring

David er uddannet advokat og sad hos Plesner til han i 2013 skiftede spor og rykkede til McKinsey & Company som Senior Associate. I 2015 blev han Project Manager hos IC Group og senere Head of Group Strategy. Efter en kort periode hos Widex rykkede han i 2018 til Zalando, hvor han, solidt placeret i Berlin, i dag sidder som Regional Head of Nordics.

Motivation

Fra hovedsædet i Berlin styrer David Hejgaard Zalandos nordiske kommercielle aktiviteter. En opgave han med stærk hånd har vist sin flair for. Siden han kom til Zalando, er han stormet frem og markeret sig som en af de mest spændende danske profiler på den nordiske marketing- og e-commercescene. Helt naturligt blev David i sommer forfremmet til nordisk leder med vidtspændende strategisk ansvar. Med et skarpt blik for både markedets og forbrugernes udvikling, forstår han at udnytte Zalandos kommercielle og brandmæssige momentum til fulde gennem nye digitale satsninger. Siden David er kommet til, har virksomheden haft et imponerende indtog i Norden og stor succes i en ellers konkurrencestærk branche. Det har landet ham en solid plads på The M List 2020.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Vi fortsatte med at udbygge vores position som Nordens førende online platform for mode og livstil. Vi gennemførte en succesfuld justering af vores brand position (incl. nyt slogan “Free to Be”). Og endelig introducerede vi vores nye bæredygtighedsstrategi “do.More”, som skal sikre, at vi driver vores forretning langt mere bæredygtigt.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Endnu stærkere kommunikation til vores brandpartnere omkring alle de fantastiske fordele vores platform tilbyder, herunder adgang til 29 mio. aktive kunder på tværs af vores 17 europæiske markeder og attraktive logistik support.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

De tre største udfordringer bliver – uanset makroøkonomisk situation – at sikre momentum omkring eksekvering af vores bæredygtighedsstrategi, sikre indfrielse af vores vækstmål samt overordnet at rykke os tættere mod vores ambition om at blive “the starting point for fashion and lifestyle”.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Øget fokus på brand værdier i tillæg til de kommercielle KPI’er.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Helt afgjort, ja. Særligt mål # 5 og # 13. Som led i ”do.More” strategien skal vi frem mod 2023 bl.a. sikre CO2-neutral levering og retur (allerede gældende fra nov 2019), opnå en andel af mere bæredygtige produkter på 20 % af vores GMV og forlænge levetiden for mere end 50 mio. modeprodukter (fx via circularity principper).

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

LEGO. En virksomhed, der med et unikt mix af purpose, ekstremt kundefokus og stærk innovationskultur, bliver ved med at sætte barren højt (jeg er en smule besat af, at min datter netop er kommet i LEGO alderen 🙂