Erfaring

Dorthes lange karriere startede hos Metrics, OMD som Trainee i 2002, hvor hun siden steg støt i graderne, senest som Director. Herefter blev hun nordisk direktør for BrandScience, OMG og senere Managing Director for først Insight-Group, senere OMD Danmark. I 2014 tog hun til JP/Politikens Hus, hvor hun siden har siddet som COO, koncerndirektør.

Motivation

Dorthe Bjerregaard-Knudsen er en ægte kommerciel marketingstrateg, hvis CV er prydet med flere store direktørposter. Hendes solide medie- og salgsmæssige indsigter har hun de seneste år taget i brug hos et af Danmarks største mediehuse. Efter flere år i et stagnerende marked har Dorthe nu sat stærkt ind på at ændre udviklingen. Dette bl.a. med en ny fælles og kontekstmålrettet reklameplatform, ”Publicistplatformen”, hvor JP/Politikens Hus, sammen med Berlingske Media og TV 2, vil give annoncører én indgang til at markedsføre sig på de tre mediehuses platforme. Dorthe tør handle, når det gælder, og stiller dertil skarpt på branchens udvikling og langsigtede initiativer – en stærkere kapacitet hos JP/Politiken er sjældent set. Hun tager digital annoncering til et endnu højere niveau og lander derfor endnu en gang på The M List.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Vi har udviklet og lanceret vores egen dataplatform – Relevance – til udnyttelse af koncernens 1. part data i det digitale annoncesalg. I takt med bl.a. Apples krig mod cross-site tracking er målretning baseret på 3. part data voldsomt udfordret. Det har vi nu en løsning på. Hos JP/Politikens Hus kan man få iPhone-brugerne med i sin målgruppe.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Vi havde den store fornøjelse at overtage Saxo.com fuldt og helt i 2019. Et godt eksempel på opkøb af en vis kaliber, som vi gerne vil realisere flere af i bestræbelserne på at udvide koncernens virke.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

Uanset konjunkturer er danske mediers største udfordring de internationale giganters dominans på annoncemarkedet igennem hele værdikæden fra sælger til køber. Det håber vi at kunne udfordre med lanceringen af Publicistplatformen, hvor danske journalistiske medier kan købes på en platform, hvor indkøberen ikke skal betale tech fees.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Den er i konstant forandring i takt med alle forandringerne i koncernen på tværs af vores medieforretninger, vores internetboghandel og streamingtjeneste Saxo samt vores medejerskaber af distributionsvirksomhederne. Dertil ønsker vi at lægge nye forretninger til, som bliver spændende at analysere og vurdere på.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Udover den samfundsopgave vi løfter med vores oplysningsvirksomhed, arbejder vi naturligvis også med at tage et bredere samfundsansvar ved at mindske vores klima – og miljøpåvirkning og gøre vores produktion mere bæredygtig.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Det skal være til alle mine hårdtarbejdende kollegaer, som utrætteligt bringer JP/Politikens Hus fremad.