Erfaring

Hannes 18 år i Arla startede i 2001 som Executive Director, Marketing for mejerigigantens britiske forretning. De følgende år kravlede hun op ad den interne rangstige og har siddet som både Deputy Business Group Director og Deputy CEO (begge med ansvar for Storbritannien), SVP Global MSB & Arla Brand og SVP Global Categories. Siden 2016 har hun siddet i rollen som CMO og EVP.

Motivation

Hanne Søndergaard blev velfortjent kåret som Årets CMO 2019, og i år er hun igen at finde på The M List. Endnu en gang takket være de stærke resultater, hun skaber, samt hendes strategiske lederevner i rollen som frontfigur for Arlas marketing-, innovations- og kommunikationsindsatser. For Hanne er bæredygtighed, klima og sundhed ikke kække buzzwords, der pynter på Arlas brand, men emner hun tager alvorligt og eksplicit lader være styrende for de initiativer, hun lægger navn til. Indsatserne har ikke blot rykket ved forbrugernes opfattelse af andelsmejerikoncernen, men også skabt solide økonomiske resultater. 2019 var foruden året, hvor Arla bragte deres kreative, digitale marketingindsatser hjem i form af deres inhouse agency ”The Barn” – et træk, der allerede har vist sig succesfuldt. Hanne er et stort navn på The M List 2020.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

2019 har været endnu et år med stærk vækst i vores mærker. Vi har i 2019 åbnet The Barn (in-house digital content & media indkøb) i Dubai og UK og nået vores mål på digital forbruger engagement et år før tid. Og endelig har vi lanceret Arla’s bæredygtigheds ambition, med en målsætning om at blive CO2 neutral i 2050. Vi har gjort 1 mia. stk. emballage mere bæredygtige og sammen med vores ejere (landmænd) besluttet at introducere klimatjek på Arla gårde.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Bæredygtighed er et komplekst område. Jeg ønsker mig endnu mere tid til at lære fra de bedste, og forstå hvordan vi engagerer vores forbrugere i denne rejse.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

Konjunktursving er ikke min største bekymring. Den største udfordring for os er at hjælpe vores forbrugere til at leve et mere bæredygtigt liv, som på èn gang er både sundere og mere klimavenlig. Og så skal vi sætte en ny god, stærk digital marketing ambition, det glæder vi os til.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

2019 var et år med kæmpe forandring for mig og mit team. Marketing, innovation, kommunikation og bæredygtighed flyttede sammen i et team, og det er super spændende. Nye relationer bliver bygget, og vi skal lære at arbejde på nye måder. Den rejse skal vi fortsætte med fuld fart i 2020, til fordel for vores trofaste forbrugere.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

100 %. Vores fokus er på at skabe mere ernæring med mindre klimapåvirkning. Som et af verdens største mejeriselskaber er vi meget bevidste om den rolle, vi kan spille ift. verdens store udfordring inden for under- og overernæring og klima, og hvordan vi løser disse udfordringer på én gang.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Jeg er super imponeret af Too Good To Go, og hvor langt de er nået. Det er flot, og vi kan lære af den måde, Mette og teamet, med stor hastighed, gør bæredygtighed til forretning, pose efter pose.