Erfaring

Jakob stiftede for otte år siden det digitale searchmarketingbureau s360, som han med titlen CEO stadig står i spidsen for. Lige siden han dimitterede fra Århus Universitet i 2010, har han været involveret i bureauet, som siden sin fødsel har været på en spændende rejse med Jakob ved roret.

Motivation

I en branche hvor digitale discipliner fylder mere og mere, er det ingen overraskelse, at s360’s CEO Jakob Vedel er at finde på The M List for andet år i træk. Han står i spidsen for et af landets dygtigste og mest ambitiøse searchbureauer, der både forstår at læse markedet og samtidig udnytte det til fulde. Dette viste sig bl.a. til årets SEMrush Nordic Awards, hvor bureauet tilegnede sig hele syv normeringer og to sejre. Under Jakob’s hånd buldrer s360 frem og fortsætter deres færd med solid indtjening og nordisk ekspansion gennem opkøb af konkurrenter og åbning af datterselskaber. Som en ung, stærk og ærgerrig leder med stort talent og dyb digital marketingforståelse, lander Jakob en velfortjent plads på The M List 2020.

 

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Det har været opkøbet og integrationen af OnlinePartners, sideløbende med en stærk organisk vækst. Derudover har det været at tiltrække en række af branchens dygtigste profiler og talenter til vores team. Sammen har vi klargjort organisationen til vores internationale ambitioner.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Jeg ville gerne have haft endnu mere tid til at tale med de enkelte medarbejdere på tomandshånd. Jeg føler altid, det giver mig noget brugbart, og det bliver kun vigtigere og vigtigere, efterhånden som vi vokser.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

En meget stor del af vores omsætning kommer fra de kanaler, der dokumenterbart genererer den højeste ROAS – og de er de sidste, der bliver skåret fra. Derfor er jeg ikke så nervøs for en lavkonjunktur. Det kan gøre indsalget sværere, men det er også en mulighed for at træffe bedre beslutninger end vores konkurrenter og derved skabe værdi.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Vi har fire forskellige kontorer fordelt på to lande og forventer at åbne 1-2 nye markeder i 2020. Derfor vil internationaliseringen fylde en del og arbejdet med at sikre, at alle mine kolleger køber ind på den retning, vi har sat.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Vi arbejder med dem i vores managementteam på halvårlig basis. Her ser vi på hvilke ting, vi kan optimere på den front. Jeg vil dog sige, at meget af det er sund fornuft, uagtet om det er en del af FN’s verdensmål eller ej.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Det må blive Egmont, som siden 1. maj 2017 har været medejer i s360. Personificeret ved vores bestyrelsesformand Klaus Høeg-Hagensen har de været en eksemplarisk medejer. De har ladet os drive virksomheden, som vi ønsker, og supporteret på de områder, hvor det giver mening.