Erfaring

Jan’s karriere begyndte med salgs- og marketingstillinger hos KS Danmark, Multi-inform og LEC, inden han i 1999 blev CEO hos Interflow. Samme år var han en af medstifterne af Relationshuset Gekko, som i 2017 fusionerede med Increase og blev til det nuværende Nordlid. Her sidder Jan i dag som direktør for strategi, kreativitet og innovation, og er desuden medlem af diverse bestyrelser.

Motivation

Det er ikke første gang, at Jan Køhler’s navn er at finde på The M List. Som Director of Strategy and Creativity hos Nordlid har han spillet en afgørende rolle i bureauets flotte resultater det seneste år. Særligt værd at nævne, er Nordlids præstation ved Danish Digital Awards 2019, hvor de forlod showet med titlen som årets digitale bureau og hele fem priser. Den slags anerkendelser kommer ikke uden en skarp, kreativ leder og strateg som Jan. Han formår at inspirere og motivere sit team til at bryde grænserne inden for digital markedsføring, hvilket udspringer af årelang erfaring og evnen til at skabe relationer og tydelige resultater. Netop stærke og visionære profiler som Jan fortjener ros, og det er for kombinationen af hans fremsynethed, digitale flair og stærke ledelseskompetencer, at han igen har en plads på The M List.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

At jeg har bidraget til, at DSB har knækket en meget vigtig kurve. Hvilken lader vi stå lidt længere i det uvisse…

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Haft mere tid på kontoret med mine toplækre kolleger. Har de sidste år prøvet at gøre mit ansvar smallere for at det kunne ske, men min kalender styrer mig stadig alt for meget.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

Hmm, tror det bliver et rigtig godt Nordlid-år. Det, der bliver den fagligt største udfordring, er vores rejse mod øget innovationsarbejde for vores kunder. Hvordan optimerer vi metode/proces, og hvordan får jeg sat det bedste team.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Mere dialog med topledelse og tværorganisatorisk hos vores kunder. Mere plads til det jeg primært brænder for.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Helt sikkert. Jeg er meget taknemmelig for målene. De er med til øge fokus på vigtige sager, også for erhvervslivet. Jeg tror selv meget på purpose kommunikation, så med FN-målene vil paratheden for netop dette vokse.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Sidste år valgte jeg megaseje Maria Gry Henriksen. I år giver jeg et internt skulderklap til Helle Windahl, der i 10 år har holdt mig ud og stillet de udfordrende spørgsmål, der får os andre til at blive bedre. Hun leverer altid kvalitet i tanke og eksekvering og tog i 2019 et for Nordlid berigende skridt fra kreativ til strategisk planner.