Erfaring

Jimmi startede karrieren hos Kunde & Co. og rykkede efter mere end fire år til Creuna som Media Manager, senere Media Director. Her sad han frem til 2012, hvorefter han flyttede til Magnetix, hvor han efter at have bestredet flere direktørstillinger blev Executive Director & Partner. En stilling han stadig har efter bureauets fusion og navneskift til Isobar.

Motivation

Jimmi Eriksen er en stærk tovholder for Isobar, og dermed for et af de stærkeste digitale bureauer herhjemme. De seneste mange år har han været med til at markere Isobar som et sted med et tårnhøjt ambitionsniveau og sat bureauet i en fremmelig digital førerposition i branchen. Senest står Isobar bag Satair’s helt nye brand og e-commercesite, som Jimmi, qua sin position, kan tage en stor del af æren for. Dette har inkluderet hele værdikæden fra udvikling, UX design, art direction, copy og concept for den nye portal, der, med Jimmi’s blik for at udnytte og udvikle digitale økosystemer og platforme, står til at revolutionere en ellers stillestående industri. For sit imponerende virke, solide faglighed og digitale kompetencer, der overhaler gennemsnittet, evner Jimmi fortsat at skabe fremdrift for bureauet og er derfor ipå The M List 2020.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Vi har været så heldige at få lov til at være involveret i tre større digital transformationsprocesser for henholdsvis Satair, Saint Gobain og Novozymes. Fortsat er vi lykkedes med at bygge en app til Lotto sammen med Danske Spil, som har været en meget stor kommerciel succes.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Mit fokus kunne godt have været mere på ledelse og det gode samarbejde internt. Grundlæggende ville jeg gerne have haft mere tid til den enkelte kollega. Og lidt mere tid til familien og mine tre små børn.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

Hvis der skulle komme en konjunkturnedgang forestiller jeg mig, at vi skal have fokus på de kortsigtede resultater på linje med 2008. Vi er dog i den heldige situation, at rigtig meget af vores arbejde allerede er direkte profitskabende, samt at vi har en lang tradition for at arbejde med mål og KPI’er samt at reportere på performance.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Min forventning til 2020 er, at det fortsat kommer til at handle om den gode kundeoplevelse. Som i min optik består af tre elementer: Styr på data fx via en CDP (customer data platform). Den gode kommunikation og storytelling. Trigger kommunikation 1-1 i realtid på baggrund af adfærd.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Det kommer klart til at påvirke vores arbejde i 2020. Isobar Danmark har i 2019 lanceret et koncept det hedder Isobar Good, som handler på FN’s verdensmål.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Det er nok den finansielle branche. De virker som om de har brug for det.