Erfaring

Johans karriere har udspillet sig i medielandskabet og blev i 1995 indledt med en stilling som TV Director hos Omnicom Media Group. I 2013 landede han en stilling som Global CEO hos GroupM Trading, og i 2019 blev han Global CEO, Investment hos Omnicom Media Group.

Motivation

Bag stillingen Global CEO, Investment hos OMG befinder sig en herre med en mediefaglig tyngde og et erfaringsgrundlag næsten uden sidestykke. Johan Boserup er med sine unikke faglige kompetencer, ansvar og resultater en næsten selvskreven profil på The M List. Med ansvar for OMGs’ globale investeringer i medieindkøb, -relationer og -partnerskaber har Johan understreget sin evne til at navigere inden for digital marketing og media. Han har med succes udrullet en global media management-strategi i hele OMG-koncernen, som forbinder markeder, og gør det muligt at trække på best practise, hvor end du er. En opgave, der krævede at koncernen på tværs af sine fire bureaukæder og 100 lande fandt samme rytme. Det vidner om en leder, der ikke lader en stor organisation stå i vejen for innovation og fremdrift, og en profil i en klasse for sig.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Jeg har moderniseret vores globale infrastruktur. Jeg har ryddet op i min globale investment organisation, og det nye team har siden sommer udviklet en serie globale produkter med kunderne i centrum, baseret på transparens og data på tværs af grænser.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Vundet flere nye kunder. Vi har bygget nogle enormt stærke produkter som respons til branchens udfordringer og krav om transparens, håndgribelig værdi og fleksibilitet. Men vi var nødt til at have vores modernisering på plads, før vi forventer at kunderne køber vores visioner.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

Efter finanskrisen i 2008 var mange annoncører helt fokuserede på procurement og den rå pris for medieplads. Pris er stadig vigtigt, men vi har fået mere balance i forhold til, hvad output af medieinvesteringen er. Jeg frygter, at mange marketingafdelinger vil blive presset tilbage til et usundt prisfokus, hvis vi går ind i lavkonjunktur.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Jeg startede i mit nye job i januar 2019, så det forgangne år har været fokuseret på omstrukturering og på at få målrettet min globale investment organisation. Så 2019 var meget internt fokuseret. I 2020 vil vi være klar til at eksekvere i den nye struktur, så jeg vil være langt mere fokuseret på vores globale kunder og pitches.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Vi var med til at starte FN’s ”Common Ground” initiativ for bureauerne, og vi har arbejdet målrettet med FN siden 2016. Rigtig mange af vores kunder er fokuseret på FN’s verdensmål, så jeg håber, at vi i bureauerne kan blive endnu bedre til at skubbe vores uenigheder til side og samarbejde omkring FN’s mål.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Claes Braagaard, Chief Investment Officer, OMG Nordic. Claes’ team har bygget flere fantastiske produkter, som vi har kopieret og nu ruller ud i hele verden. Danmark har enormt meget marketingtalent, som ofte ikke bliver anerkendt nok rundt om i verden. Jeg skal råbe højere om folk som Claes!