Erfaring

Karina startede som projektleder i Advice i 2000. Efter tre år rykkede hun til Rådet for Sikker Trafik i en stilling som projektleder. Hun er siden steget i graderne internt og har siddet som kommunikationschef, inden hun i 2009 blev underdirektør. Derudover er hun medlem af rådets bestyrelse.

Motivation

Som underdirektør hos Rådet for Sikker Trafik kæmper Karina Petersen en vigtig kamp for større trafiksikkerhed. Hun gør dette på forbilledlig vis med en visionær og innovativ tilgang til forebyggelse og kampagner. Med en unik forståelse for forbrugeradfærd formår Karina gennem veltænkte digitale tiltag at kombinere humor med alvor og skabe øget fokus på vigtige problemstillinger. Det er de seneste år blevet til awardvindende kampagner og samarbejder med bl.a. TrygFonden og & Co. Senest har Rådet opnået stor anerkendelse med kampagnen ”Er du lægger?”, der på succesrig vis har skabt opmærksomhed omkring brugen af mobiltelefoner i trafikken. Karina er en empatisk og inspirerende leder, som ikke er bange for at gå forrest. En fortjent plads på The M List 2020.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Jeg er meget stolt over, at vi på tværs af alle vores mange kampagner og indsatser kan holde et så højt niveau år efter år. Vi leverer stærke resultater på effekten af kampagnerne, vores stakeholdere oplever vi skaber værdi for dem, og vi formår at udvikle os som organisation.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Delt viden. Både jeg selv og mine kolleger er ofte ude at undervise eller holde oplæg om vores arbejde, og det synes jeg, er rigtig sjovt og meningsfuldt. Vi burde dele meget mere med hinanden, både når det er svært, og når det lykkedes.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

Det oplagte svar handler jo nok om budgetter. Men måske det i lige så høj grad handler om kreativitet og partnerskaber. Vi bliver nødt til at finde nye måder at udkomme på.. sammen med andre. Hvordan kan vi indgå partnerskaber, der skaber værdi på flere niveauer?

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Jeg ser ikke umiddelbart nogle større ændringer i min rolle.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Vi arbejder for mål nr. 3: Antallet af dødsfald og tilskadekomster i trafikken skal halveres. Målene kan skabe nogle nye samarbejdsmuligheder, da mange virksomheder er optaget af at bidrage til indfrielsen. Så forhåbentlig vil vi opleve et større engagement fra erhvervslivet.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Jeg giver mit skulderklap til ham eller hende, der er generøs ift. til at dele viden, som kollegerne i branchen kan få glæde af. Har for ganske nylig drukket kaffe med en CMO, som brugte et par timer på at stille min nysgerrighed omkring en imponerende case, han har stået i spidsen for. Det er så fedt, når vi bruger hinanden på den måde.