Erfaring

I 2001 startede Kristian som Management Consultant hos Rambøll. Knap et år senere begyndte han sin 17-årige rejse hos Carlsberg. Her har han haft flere ledende roller såsom Managing Director, Marketing, Innovation and Commercial Development og senest som Vice President Marketing and Innovation. I starten af 2019 flyttede Kristian til Norge og startede som VP & Group CMO hos Scandza.

Motivation

Efter en lang rejse hos Carlsberg i ledende marketingstillinger med imponerende resultater i bagagen, pakkede Kristian Walsoe rygsækken og påbegyndte i starten af 2019 en ny rejse som VP & Group CMO hos Scandza Group. Og det er ikke småting, Kristian har pakket ud. Et højt professionelt drive og en bundsolid FMCG-erfaring har det seneste år udfoldet sig hos den skandinaviske fødevarekoncern, hvor han har vist altid at have fingeren direkte på hovedpulsåren. Han er indtrådt i den overordnede ledergruppe og står i spidsen for et stort marketingteam med en portefølje på mere end 20 brands. Kristians stærke ledelsesevner og imponerende sans for det forretningskritiske har bygget synergier og sat nye standarder og ses i en vellykket insourcing og etablering af ét stærkt ”house of brands”.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Samling af særskilte marketingorganisationer til én central marketingfunktion for koncernen. Etablering af innovationsafdeling, insourcing af udvalgte funktioner, etablering af nye strukturer, processer og standarder. Udarbejdelse af stærke vækstprogrammer for 2020+.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Insourcing af flere specialistfunktioner.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

Få enhver investeret marketingkrone til at svede endnu mere.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Accelereret fokus på innovation, digitalisering og geografisk udbredelse af produktportefølje. Større fokus på forbrugerindsigt og effekt dokumentation til understøttelse af fremtidige vækstprogrammer.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Stor fokus på bæredygtighed gennem forbedret produktion og produktudvikling, især på emballagefronten. Ligeledes løbende forbedret ernæring gennem reduktion af salt, sukker, reduktion i anvendelse af e-stoffer, mm.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Alle mine dygtige kolleger, der har taklet de store organisatoriske forandringer, vi har været igennem og stadig gennemlever, med en fantastisk spirit.