Erfaring

Lars startede hos Royal Unibrew i 2006 med retail-ansvar, og har siden heddet Senior Brand Manager for Heineken, Group Marketing Manager Beer og Group Craft Beer Business Director. Lars har siden 2017 siddet som Director Marketing Nordic & Group Craft.

Motivation

Lars Kjøller Mejlgaard er med sine snart knap 14 år hos Royal Unibrew én af de skarpeste og mest erfarne FMCG-profiler herhjemme. Han er både en begavet strateg og en dreven hands-on leder, der har klare holdninger til industrien, produkter og marketing anno 2020. Lars og Royal Unibrew har det seneste år begået skarpe marketing- og brandinginitiativer som sponsoraftalen med Copenhell og det at få et førende band som Minds of 99 til at repræsentere Royal-brandet. Dertil har Lars spillet en nøglerolle i virksomhedens vækst de seneste år samt været del af en spændende rejse med solide økonomiske opsving. Det afspejler sig ligeledes i hans rolle, der, lige som mange andre marketingdirektørers, har stadig større indflydelse på kerneforretningen. Stærke resultater og højt ambitionsniveau sikrer Lars en plads på årets liste.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Udvikling og eksekvering af Faxe Kondi One brand strategien “Det er sjovere at være 2”, hvis primære formål var at sikre overførelse af, de såvel funktionelle som emotionelle, Hero brand værdierne til lineextension Faxe Kondi 0 kalorier. Projektet blev udviklet i tæt samarbejde med CLAY, IDnagroup og Bates Y&R.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Mere fokus på mine top fem “must win battles”, men da forbrugerne i vores kategori løbende stiller større krav til nye smagsvarianter og repertoire generelt, er vores brand-portefølje vokset betragteligt, hvilket fra tid til anden kan fjerne fokus fra de store forretningsmæssige potentialer. Det kræver benhård disciplin i en dynamisk branche.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

Drikkevarer er generelt ikke så konjunkturfølsomme målt i volumen som andre kategorier, dog er det i tilfælde af lavkonjunktur vigtigt at have en relevant produktportefølje, der i denne periode i højere grad tilgodeser tilbud til “value for money”-shopperen og samtidigt tilbyder nye premium produkter til de mere selvforkælende forbrugere.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Jeg forventer, at min rolle i 2020 vil kræve, at jeg formår at sætte endnu større fokus på “ægte” kreativitet generelt, sikre holdningsbaserede innovationer og ikke mindst fastholde speed to market, da indgangsbarriererne til drikkevarekategorien er blevet lavere de sidste år, hvorfor graden af konkurrence er steget betragteligt.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Som FMCG-producent bruger vi både energi og emballage til fremstillingen af vores produkter og brands. Vi øger konstant graden af genbrugsmaterialer i alle vores forpakningsmaterialer og implementerer løbende energireducerende tilgang i produktionen.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Knuth Escobar, strategisk direktør, Bates Y&R. Knuth har et uovertruffent syn for, ikke blot kreativ og overraskende eksekvering, men han formår altid at holde fokus på de bagvedliggende drivere der skal skabe de følelsesmæssige reptilhjerne-forbindelser mellem brand og budskabsmodtageren.