Erfaring

Lars startede bureauet Radar Analyse under sine studier i 1998 og drev det i fire år, før han efter et kort smut forbi JuniorJunior og Dansk Industri kom til NNIT som Strategic Consultant. Fra 2005 til 2016 havde han sin gang i LBi-familien som Account Manager og Director of Sales. Lars kom i 2016 til Kruso som CCO, og siden 2017 har han været CEO.

Motivation

Lars Ørum Andersen startede sin første virksomhed, markedsanalysebureauet Radar Analyse, allerede under sin bachelor. Det første, spæde skridt på vejen mod et entreprenant, fremsynet virke, der har ført ham forbi nogle af de førende bureauer herhjemme, foruden spændende roller i både Dansk Industri og NNIT. Lars har siden 2016 været med på – og en drivende kraft i – Kruso’s spændende rejse. Han har gennem årene drevet flere store, spændende kunder ind i bureauets fold, og med sit skarpe fokus på kommerciel performance har han sikret det digitale bureau fænomenale resultater. Kruso er dermed et af de bureauer, der har vækstet mest det seneste år. Lars er en både dygtig, modig og ambitiøs bureaudirektør, som vi med stor glæde byder velkommen på The M List for første gang.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

At se brikkerne lige så stille falde på plads, i forhold til den transformation af Kruso, som jeg har stået i spidsen for siden 2017. Alle de initiativer vi har arbejdet benhårdt med, har resulteret i, at vi i dag både internt og ud ad til mod markedet står med et moderne og toneangivende bureau inden for vores felt.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Jeg syntes ikke, jeg har spillet nok bas.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

At forblive tro mod vores fokus der handler om at udvikle forretningskritiske digitale services til vores kunder – effektivt, men altid baseret på en reel og håndgribelig strategi. På den måde forkorter vi afstanden fra ord til handling, og det er en stærk offering, særligt i en lavkonjunktur hvor virksomheder er nødt til at prioritere.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Selvom jeg altid vil have det bedst med at stå med hovedet halvt nede i maskinrummet, vil jeg give mig selv mulighed for at tage et lidt mere bredt og langsigtet udsyn i 2020. Vores branche er (som sædvanlig) under stor forandring, og markedet har aldrig budt på flere trusler, men samtidig også muligheder. Så det gælder om at vælge rigtigt.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Bæredygtighed fylder meget i FN’s verdensmål og den digitale transformation er langt fra bæredygtig. Eksperter siger, at vi udleder over 50 % mere drivhusgasser end flyindustrien. Det er svært at sidde overhørigt, derfor arbejder vi allerede i dag med tiltag, der kan gøre vores services og produkter mere bæredygtige. Meget mere af det i ´20.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Steen Bøjstrup, kreativ direktør i Pixeldot, han er designeren bag logo og identitet til KRUSO. Steen er en innovativ og kreativ ildsjæl, der har arbejdet med grafisk design i over 25 år. Samtidig er Steen konstant optaget af nye teknologiske muligheder, der kan understøtte design og kommunikation. Tech kommer til at redde verden, siger han.