Erfaring

Lars’ karriere startede i 1988 som direktør hos ICL (i dag Fujitsu Denmark), hvorefter han begyndte sine 10 år hos Dell, senest som Director EMEA Solutions. Han har senere været Director, Sales & Marketing Operations hos KMD og har siden 2013 haft sin gang hos Telenor. I flere år som CMO men sidder i dag som EVP, Group CMO.

Motivation

En ny profil på årets liste er Lars Thomsen, som har mere end 20 års erfaring fra store, internationale IT-huse. Han har tidligere siddet som CMO hos Telenor, men har det seneste år fået yderligere ansvar i form af alle IoT-initiativerne i Telenors regi verden over. Et i den grad imponerende ansvar. Lars skal anerkendes for sin medvirken til at skabe flotte resultater og bidrage til den omstilling, som koncernen har været igennem de seneste år. Med strategisk snilde og kommerciel forståelse kan han bryste sig af succesfulde lanceringer af forretningsmodeller, både privat og erhverv, som med stort kundefokus har øget loyaliteten til brandet. Lars spiller nu også en stor rolle i at udvikle og positionere Telenor som global spiller inden for IoT. Lars har i den grad gjort sin entré på The M List 2020.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Den samme som tidligere år: At jeg ikke praler……

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Mere tid med familie og venner, og som alle andre kan jeg gøre mere for klimaet og den verden, vi lever i. Rent fagligt vil jeg ikke gøre noget anderledes. Det gælder om at tage valg og stå ved konsekvenserne af disse.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

At skabe mere værdi for kunderne. Det betyder fokus på toplinien, men kun gennem profitable aktiviteter. Fokus på effektivitet har været der i flere år og vil fortsætte, hvilket nu er en selvfølgelighed. Langsigtet succes kan kun fås ved at have fokus på værdiskabelse for kunderne.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Fokus på vækst og toplinje øger naturligvis presset på en CMO, og derved må der fokuseres bredere. Dog ser jeg mig som sådan, som kundens talerør i Telenor – den rolle vil ikke ændre sig.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Ja, det har de også gjort i 2019.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Jeg syntes, at Carl-Erik & Co i Blackwood Seven gør det fantastisk. Ellers den søde receptionist hos & Co., der konsekvent spørger, om jeg er kommet for at klippe film….