Erfaring

Lene har næsten 20 år bag sig i skovirksomheden ECCO, hvor hun i 2001 startede som Project Manager og siden er avanceret internt. Hun har haft flere fremtrædende roller og har bl.a. siddet som Director Global Brand Management, Leader Centers of Excellence. Siden starten af 2017 har hun siddet med ansvar for ECCOs globale marketinginitiativer i en stilling som Director, Head of Global Marketing.

Motivation

Lene Nedergaard har gennem sine næsten 20 år hos ECCO siddet på flere fremtrædende direktørposter. Hermed har hun været en stor del af den drivkraft, der har gjort de seneste år til historisk gode regnskabsår for skovirksomheden. Det skyldes bl.a. en oprustning på marketinginitiativer og onlinedelen, hvor Lene som global marketingdirektør kan tage en stor del af æren for den udvikling og det øgede kendskab, ECCO de seneste år har nydt godt af. Med dyb forståelse for retail-marketing og flair for det digitale har hun været medvirkende til ECCO’s værditilvækst og globale positionering i et ellers presset skomarked. En vækst der kræver en leder med stærke branding- og positioneringskompetencer. Lene har spændt skoene godt fast, og stopper ikke før hun lykkes, hvorfor hun i den grad fortjener en flot plads på The M List.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Vi har udviklet strategier og eksekveret disse i klar overensstemmelse med de overordnede forretningsstrategier. Og med flot resultat.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Man kan aldrig udvikle sit team nok. De er en stor del af ens succes.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

At holde sig relevant og have fokus på brandets dna. Det er mere vigtigt end nogensinde. Det vil dog ikke blive en udfordring for os.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Jeg forventer ikke, den ændrer sig. Tværtimod.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Det er et meget åbent spørgsmål, der kunne have mange svar.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

De brands, der står ved sig selv og finder en fin måde at navigere på og dermed skære igennem. IKEA og dba er gode eksempler på sympatisk og troværdig tilgang.