Erfaring

Lones lange karriere i FMCG-branchen startede i 2002 hos Beauvais som Sales and Market Analyst. Fire år senere gik turen til Kraft Foods, hvor hun bestred flere marketingstillinger. I 2010 skiftede hun til Royal Copenhagen, men siden 2014 har hun siddet hos Toms Gruppen, hvor hun i dag er Marketing & Innovation Director.

Motivation

Ikke mange profiler kan bryste sig af Lone Lyng Andersens marketingflair og spændende erfaringer i FMCG-branchen. De seneste fem år har hun solidt plantet sine ben hos Danmarks største slikproducent, som hun har taget med ind i den digitale tidsplaner med flotte resultater til følge. Lones evne til at kombinere innovation og kreativ tænkning med strategisk forretningssans har i høj grad været med til at løse udfordringerne for det ellers traditionelle og ikoniske Toms, som hun bl.a. har forgyldt med spændende partnerskaber med Tivoli og Danmarks Idrætsforbund. Dette har placeret hende som en uundværlig frontfigur i virksomhedens kommercielle fremtid. Lones marketingtæft omfatter hele Danmark, og har sat hende direkte ind på The M List 2020.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Lancering af nyt Ga-Jol koncept til lakridselskeren! Vi har taget et af Danmarks mest ikoniske varemærker og strakt konceptet med stor respekt for dna’et. Efter 3/4 år har konceptet vist sig superstærkt.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Jeg ville gerne have haft mere nærvær i min ledelse og i mine arbejdsrelationer. Der er tryk på arbejdsdagen med mange projekter, møder og opgaver. Det gør det vanskeligt at komme ned i gear og være rigtig tilstedeværende og nærværende i de relationer.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

Fastholde de langsigtede strategier og sikre tro på, at vi har identificeret den bedste retning for os. Samtidigt være opmærksom på, hvornår vil skal tilpasse og justere ift. markedsforholdene.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Jeg tror ikke umiddelbart, at den vil ændre sig væsentligt i 2020 ift. 2019.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Vi har allerede gennem nogle år arbejdet med verdensmålene, ligesom vi oplever et øget fokus på miljøbevidsthed. Det er noget, vi konstant holder øje med og vurderer, hvad vores rolle skal være. Som større dansk virksomhed har vi naturligvis et ansvar for at træffe langsigtede og ansvarlige valg.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

En række virksomheder inden for forskellige brancher udgør et stærkt pioneerteam inden for miljø, samfund og sundhed. De viser, at det er muligt at gøre tingene anderledes, og de er ofte superstærke på guerillakommunikation og når bredt ud. Interessant at se deres stærke virksomhedsprofil og vision og deres tilgang til markedsføring.