Erfaring

Louisa startede karrieren med mere end 12 år hos Diageo, hvor hun bestred en række stillinger, senest Marketing Innovation Director Western Europe. I 2014 startede hun i Maersk som Senior Director, Global Head of Brands and Customer Insights, hvor hun senere blev Global Marketing Director. I dag sidder hun i virksomheden som Vice President Global Head of Business Development & Marketing.

Motivation

Det er ikke overraskende, at Louisa Loran igen i år er at finde på The M List. Som en af landets dygtigste CMO’s, med et dertil imponerende globalt marketingansvar, forstår hun om nogen at skabe løsninger og fremtrylle imponerende salg. Louisa står i spidsen for en spændende, men også kompleks opgave, som både kræver et skarpt strategisk overblik og ledelsesmæssigt overskud.  En opgave ikke alle herhjemme kan rumme, men som hun flere gange har vist sig som den helt rette til. Maersk har det seneste år stolt kunne fremvise en 45 % stigning i brand awareness og er med sikre skridt gået ind i en transformation, hvor Louisa har en finger med i spillet om deres bæredygtige, fremadskuende markedsposition. Det er for netop Louisas globale marketingflair og evner som leder, at hun igen lander solidt på The M List.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Maersk’s transformation er vel på vej: Der er fokus på at skabe værdi for kunderne (nu all time high NPS, +>30 pp på to år), og vi er begyndt at tjene penge på transformationen. Hele forretningen er under udvikling fx vha. industri-forandrende kundedrevet produktinnovation eller ny-strukturering. Alt samlet under budskabet at gå ALL THE WAY.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Som ejere af en af verdens største B2B e-commerce platforme er der mange muligheder, men jeg havde gerne haft drevet mere digitalt mersalg på tværs af hele kunderejsen. Samtidig havde jeg gerne set, at vi var mere effektive til at løfte performance på tværs af globale teams. Vi lærer en masse, og det tager tid at bygge det rette fundament.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

Handel er vigtig for vækst i verden, og Maersk kan accelerere dette ved at gøre vores kunders’ supply chains mere effektive. Så vi arbejder på fundamentet af et stærkt brand og bygger mange nye kompetencer på for at levere dette for, at uanset økonomiske forhold, at skabe værdi for kunder, verden og for os.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

I takt med at Maersk begynder at levere på sin ambition om at levere operationelt integreret logistik, bliver mit fokus på det næste kapitel. Her er fokus på at skabe værdi ved at integrere data, tech og platforme.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Alle FN’s verdensmål berører Maersk direkte eller indirekte. At gøre handel mere tilgængeligt har en positiv effekt på poverty reduction og idet Twill: Da vores offering til mindre kunder, er kommet under mit ansvar fylder dette naturligvis en del. Desuden er climate action et stort fokusområde med fokus på at “decarbonize container logistics”.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Vi har haft et spændende år med & Co., og selvom det langt fra er en dans på roser, er jeg stolt af det arbejde, vi har lavet sammen. Det er kun første skridt, men det lykkedes at lave noget, der er relevant i bredden og har åbnet dialogen med kunderne. Vi har stor respekt for status quo, men har valgt at “go with change” www.maersk.com/alltheway.