Erfaring

Mads lagde i 2000 ud med godt seks år hos Merrild Kaffe, hvorefter han i 2005 startede hos Royal Unibrew som International Brand Manager. Efterfølgende har han siddet hos hhv. Tulip som Global Category Manager – Marketing og System Frugt som Marketing Manager. Efter nogle år hos Dynaudio blev han Head of Marketing hos STARK.

Motivation

Med på The M List er Starks Mads Aagaard Jensen for tredje år i træk. Mads leder til dagligt byggekoncernens markedsføringsindsatser med udgangspunkt i innovation, kommerciel flair og strategisk forretningssans. Mads er en leder, der op af værktøjskassen trækker spændende cases og tiltag, som med kunden i centrum løfter både kundeservice, kvalitet og vækst til et helt nyt niveau. Netop Mads’ evne til at gøre små ting store, har spillet en afgørende rolle hos STARK, som det seneste år er trådt ind på det europæiske marked med et opkøb af den tyske virksomhed Saint Gobain Building Distribution. Den danske forhandler og distributør af byggematerialer står hermed i dag dobbelt så stærk som for et år siden. Mads forstår at levere stærke marketingpræstationer i et marked med intens konkurrence og står fast på The M List 2020.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

At drive og udvikle en ny strategi for relationsskabende aktiveringer for STARK. Denne strategi har konkret udmøntet sig i sponsoratet af A-Landsholdet i fodbold samt Old Boys Fodboldlandsholdet – samt en række relationsskabende aktiviteter der giver langsigtet vækst.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Jeg vil gerne have haft mulighed for at dyrke de traditionelle marketingdiscipliner mere. Hos STARK er vi kommercielt drevet, og til tider glemmer vi at bygge brand og værdierne i brandet. Så i 2020 skal vi have rettet skuden til og have dyrket den traditionelle brand-building lidt mere.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

Som leverandør til byggebranchen mærker vi hurtigt, når konjunkturerne vender og vi skal holde momentum og sikre, at trafikken til vores fysiske og digitale forretninger fastholdes. Vi skal være gode til at ændre vores marketing-mix til en ny type kunder, og vi skal være klar til at tage nogle forretningsbeslutninger, der giver fortsat vækst.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Jeg forventer i princippet ikke de store forandringer i min rolle.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Bæredygtighed står meget højt på agendaen hos STARK. I 2020 åbner vi det første byggemarked, der bliver DGNB-certificeret. I STARK rådgiver vi vores kunder i bæredygtigt byggeri, vi arbejder med at genbruge træ, og vi har et kæmpestort sortiment af bæredygtige materialer på hylderne.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Ingen nævnt ingen glemt – der er mange talentfulde marketingkolleger derude som alle fortjener et stort skulderklap.