Erfaring

I 2015 startede Maria sit eget firma, Pure, som hun halvandet år senere valgte at lukke, for at indfri sin passion i modebranchen. De følgende år har sad hun i studiestillinger hos Comwell Hotels og BESTSELLER, indtil hun startede hos House Doctor Group. I 2018 kom hun til Bianco Footwear, senest som Head of Marketing. Siden november 2019 har hun haft titlen som Visual Identity Manager hos Kansas.

Motivation

The M List 2020 byder stort velkommen til Maria Skau Madsen, som, på trods af sin unge alder, i den grad har skabt en plads ved branchens store bord. Maria’s stærke passion for fashion har det seneste år skinnet stærkt igennem hendes strategiske indsatser, der har bidraget til noget af en fest hos Bianco. Dette gennem et stærkt samarbejde med & Co. og New Land om kampagnen “Step out of your head”, hvis hovedstykke, ”The Lift”, kunne ses på vinderlisterne i Cannes 2019. Med en vilje af stål har Maria arbejdet på at styrke den skandinaviske skovirksomheds brandkendskab, og må siges i den grad at være lykkes. En succes, der bunder i dyb markedsindsigt, stærkt fællesskab og imponerende marketingtæft. Nu er Maria trådt ind til tøjproducenten Kansas, hvor hun skal vise sin styrke i at tage brandet til uanede højder.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Ét mål for BIANCO’s marketing var, at vi skulle sikre top-of-mind igennem strategiske indsatser med fokus på brand awerness. Det lykkedes med vores 2019 kampagne ”STEP OUT OF YOUR HEAD”, som vi lancerede i foråret i samarbejde med & Co. og New Land. Jeg er meget stolt af teamet og de resultater, som vi sammen skabte med kampagnen.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Det hele…?? Men i 2020 vil jeg bestræbe mig på at have mere fokus på: Personlig og faglig udvikling og ses mere med de inspirerende og fantastiske mennesker, som jeg har i mit netværk og fra branchen. Og bestemt tage Kansas mod nye højder sammen med teamet.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

At konjunkturlejet har ændret sig står klart, men hvor stor en konjunkturnedgang vi står overfor, er fortsat usikkert ifølge mange eksperter. Jeg tror på, at vi skal have en finger på pulsen, være omstillingsparate og ikke allerede nu handle i blinde og usikkerhed. Jeg er spændt på, hvad 2020 har at byde på.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Mit jobskifte til Visual Identity Manager hos Kansas betyder, at jeg fortsat kommer til at arbejde med strategisk forretningsudvikling – men i højere grad med fokus på konceptudvikling og branding, hvor mit primære ansvar bliver at sikre Kansas CVI i vores touchpoints. Jeg glæder mig til at blive klogere på et nyt brancheområde.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Bestemt. Hos Kansas har vi et forretningsmål med en understøttende strategi som betyder, at vi fra 2020 skal arbejde med en fokuseret indsats i forhold til sustainability. Så FN’s verdensmål vil spille en vigtig og afgørende rolle – og personligt ser jeg frem til, at vi kommer til at arbejde endnu mere i dybden med vores CSR.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

…Mange inspirerende stjerner i vores branche 🙂 I foråret fik jeg fornøjelsen af Pernille Mehl i forbindelse med et mentorforløb, som fortsat er en givende og lærerig proces. Hendes viljestærke og hårdtarbejdende moral kombineret med overskud og lysten til at dele ud af hendes erfaringer/viden og lære fra sig er yderst beundringsværdigt.