Erfaring

Martins lange karriere i Netto-regi startede i 2003 som Store Manager. De efterfølgende 17 år avancerede han internt med roller som Head of Administration og Head of Marketing. I 2014 fik rollen international karakter, og siden 2017 har han siddet som kommerciel direktør, Vice President.

Motivation

Martin Hasgard Olesen er velbevandret på den kommercielle marketingscene i landets største dagligvarekæde. Med et stort marketingansvar, der rækker ud over landets grænser, skaber Martin fortsat vækst og fremgang, og har formået at fastholde Nettos markedsposition på både omsætning og brandværdi. Det seneste år har Netto, med Martin i front, fokuseret på at optimere og forbedre flere af kædens butikker, og det med visionen om at gøre hverdagen lidt nemmere, billigere og bedre for kunderne. Visionen skinner gennem både Nettos digitale udvikling, produktsortiment og bæredygtige indsatser. Det har resulteret i lanceringen af en ny onlineplatform Fillop og høstet Netto anerkendelse fra bl.a. Dansk Vegetarisk Forening med kåringen af Netto, som det bedste plantebaserede discountsupermarked i Danmark.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Min største professionelle succes i 2019 er fastholdelse af Netto’s position i markedet både på omsætning og brandværdi, gennem tydelige tiltag og aktiviteter herunder lancering af e-commerceplatformen fillop, lancering af nyt vegansk private label (SPIR) og en række store bæredygtige indsatser på plastik og madspild.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Jeg ville gerne have gjort mere for at øge vores relevans på tværs af egne og eksterne digitale kanaler, så vi har kunne servere endnu mere relevant indhold på rette tid og rette sted.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

Min største marketingudfordring bliver at holde Netto relevant gennem egne digitale kanaler. Egne og eksterne medier bliver sværere at trænge igennem pga. putlevel, Ad Block, GDPR, FB algoritmer mv. Det kræver stærke digitale produkter, som rækker ud over push og som er relevant i dagligdagen. Det håber vi at kunne bidrage til i 2020.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Oplevelsen med “produktet/oplevelsen” får stadig mere indflydelse, og loyalitet er tæt på ikke-eksisterende. Bedste samlede “produkt/oplevelse” vinder kunden. Det nye Netto-butikskoncept, der udrulles i kommende år giver vores “produkt” et løft. Det bliver min opgave i 2020 at gøre potentielle kunder opmærksomme på det nye Netto.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

FN´s verdensmål har længe præget måden at organisere indsatser på bære- dygtighed. Det vil det fortsat gøre, men jeg tror at få store tydelige indsatser på områder, som ligger i tråd med virksomhedens virke skaber mest effekt. I Netto håber vi at kunne gøre en forskel på særligt klima og miljø, herunder specifikt CO2, plastik og madspild.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Mikkel Andersen og Frederik Nielsen fra GREY for deres altid konstruktive tilgang og deres bidrag til at holde Netto relevant og tydelig i et støjende marked.