Erfaring

Mathias’ karriere startede hos hhv. DBA og eBay, inden han i 2009 kom til Just-Eat.dk som Marketing Manager. To år senere rykkede han til LEGO Group som Digital Strategy Manager og har siden siddet hos både Dynaudio, MEC og Nodes. I 2018 gik turen til IUM Danmark, hvor han siden har siddet som Managing Partner.

Motivation

Der er fart over feltet, når Mathias Funder sætter den digitale marketingagenda hos IUM Danmark gennem et flot arbejde i spændingsfeltet mellem medie- og marketingstrategi, teknologi og ledelse. De seneste år har han succesfuldt ført sine medarbejdere og deres kompetencer frem i lyset, og vist, at han mestrer at samle og orkestrere dem på et højt niveau. Og det har ført store vækstplaner og samarbejder med sig. Just Eat valgte i 2019 at skifte en række forskellige mediebureauer ud med IUM-netværket, hvilket har sat IUM i Danmark i front, for at styrke den verdensomspændende online-virksomheds markedsposition. Mathias er en ung og fremadstormende bureauleder, der forstår at levere stærke mediebureauløsninger med et skarpt øje for brugeradfærd, medier og teknologi. Det sikrer ham en plads på The M List 2020.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Sidste år ændrede vi rigtig mange ting i IUM, blandt andet en lancering af vores nye mission og deraf en række strategiske initiativer internt og eksternt. Det synes jeg, vi er lykkedes rigtig godt med, selvom vi selvfølgelig ikke er i mål endnu. Derudover er jeg glad for at brands som fx Just Eat har valgt os som nyt bureau her i 2019.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Kvalitet og tid til fordybelse hænger ofte sammen og jeg synes, at hver gang vi dedikerer god tid sammen internt eller med vores kunder, så løfter vi niveauet på det resultat vi står med efterfølgende. Det ville jeg gerne have prioriteret, at vi gjorde endnu mere.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

Marketing er en cyklisk branche, så hvis der kommer en decideret recession i de ledende økonomier, kan det ikke undgå at smitte af på investeringerne i virksomhederne. Den store udfordring bliver at levere endnu mere værdi for pengene og med mod og stærke kompetencer, kan modvind måske bruges til fremdrift og udvikling.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Meget af mit fokus bliver stadig at rådgive vores kunder i at udvikle og optimere deres marketingmiks, med teknologier, services, kommunikation, medier, etc. Organisatorisk og ledelsesmæssigt vil jeg have fokus på, at alle i teamet har plads til deres egne ambitioner og udviklingsplan, og at de motiveres af den hverdag, vi kan tilbyde dem.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Vi ser, at mange virksomheder har defineret strategiske mål, der understøtter ét eller flere af de 17 verdensmål. Den tendens vil kun forstærkes de kommende år. Marketing bør være en drivende del af den agenda i virksomhederne. Om det er i et strategisk purpose eller mere taktisk i kommunikationen kommer selvfølgelig an på konteksten.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Ingen nævnt, ingen glemt. Jeg synes, der er rigtig mange dygtige marketers i Danmark, som fortjener et skulderklap.