Erfaring

Mortens karriere byder på højtstående direktørposter hos flere af landets bureauer. Gennem årerne har han siddet som bl.a. Managing Director hos PHD Danmark, Managing Director og partner hos Very (i dag Belong) og senest som CEO hos MediaCom Danmark.

Motivation

Morten Kristensen er en af landets mest garvede mediebureauprofiler. De seneste år har han stået i spidsen for GroupMs største og ældste bureau, MediaCom, som han nu har overladt til andre hænder. Det er ikke småting, Morten har præsteret gennem årerne. På trods af en stagnerende branche med hård konkurrence, både indefra og udefra, figurerede MediaCom som Danmarksmester i new bizz-disciplinen ifølge analysehuset COMvergence i både 2018 og første halvår af 2019. Morten respekteres for det flotte arbejde, han har skabt for MediaCom, og dertil de nye kunder, han har vundet ind, og står fortsat skarpt som værende i stand til at tænke strategi, kreativitet og rådgivning i en og samme sætning. Det lander ham igen på The M List, og desuden som del af årets Advisory Board, og vi ser frem til, hvad fremtiden bringer Morten.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

At få landet de mange nye kunder vi vandt i 2018 samt forsvare vores samarbejde med Nestlé. Vi lever og før med vores kunder, og det vil altid fylde.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Jeg ville gerne have brugt mere tid på de eksisterende kunder og mindre tid på pitches. Det er hårdt for en organisation at pitche, og det kan ikke undgås, at det i perioder fjerner lidt fokus fra andre ting.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

Det bliver, sammen med kunderne, at finde den rette balance mellem kort og langsigtet fokus. Generelt er balancen i de senere år tippet til fordel for et kortsigtet fokus, hvilket er lidt bekymrende. Og så skal 2020 også været året, hvor digital markedsføringsrolle i marketing mixet skal nuanceres, i nogle tilfælde redefineres.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Det er et godt spørgsmål.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

I mindre grad. Det er klart, at kundernes større fokus herpå, smitter af på os bureauer. Og her vil diskussioner om, hvorden man kommunikerer omkring klima og det tiltag kunderne tager, fylde en hel del. Men jeg forventer ikke, det slår hårdt igennem i 2020.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Det skulle være til Peter Brüchmann og hele holdet bag Mediano. Jeg er vild med deres nyskabende tilgang til at bygge et nyt stærkt medie, som også er kommercielt bæredygtigt. Der er masser af inspiration for andre ved at følge Mediano.