Erfaring

Per blev i 1992 Head of Consultning hos ISS Data, og efter tre år rykkede han til PFA Pension som Deputy Head of IT. I 1998 fik han sin første CEO-rolle hos Sportal. Efter nogle år rykkede han til TDC som Vice President, Online, og i efteråret 2007 stiftede han det digitale konsulenthus eCapacity, hvor han fortsat sidder som CEO. Herudover sidder han i en række bestyrelser.

Motivation

Siden Per Rasmussen stiftede det digitale konsulenthus eCapacity, har omdrejningspunktet været et stærkt og ensidigt fokus på at optimere virksomheders digitale forretning, og det med en vision om at være de bedste hertil. Med seneste års vækst og succeser må det siges, at huset netop har efterlevet de høje ambitioner. eCapacity blev i 2019 kåret til Danmarks bedste it-konsulenthus af Computerworld – en anerkendelse Per stolt kan tage til sig. Hele vejen har han vist sig som en stærk og bærende leder, der med øje for både kunder og medarbejdere, har ført huset frem. Med en sjælden forståelse for datascience og forretning evner Per at gå fra pilotprojekter til reel udrulning af spændende omnichannelkoncepter, som eCapacity kontinuerligt lancerer i en stadig større skala. Per’s tilbagekomst på The M List er i den grad berettiget.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Vi har i eCapacity haft fokus på at skabe en vækst kultur, som drives af hele teamet, og som er fundamentet for vores næste vækstbølge. Det ser vi effekten af, både på omsætning og lønsomhed.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Jeg ville gerne have brugt mere energi på en international ekspansion. Havde en plan om at det skulle have været i 2019, men de rigtige muligheder var der ikke. Og det er nok, fordi jeg ikke har opsøgt dem nok.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

Kendskabet til eCapacity er for lille – vi har en kultur, hvor vi kører for meget under radaren og er for ydmyge. Det fungerer fint med de mange kunder, vi arbejder med, men i et marked der bliver mere presset, skal vi være mere top of mind hos dem, der ikke har brugt os før.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Vi har i 2019 udvidet vores lederteam og er klar til at drive den næste vækstbølge i det setup, vi har nu. Så min rolle ændrer sig ikke i 2020.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Nej, det ser jeg ikke.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Tomas Gorrissen – for sit fantastiske humør, dybe faglighed og bare en god repræsentant for branchen.