Erfaring

Peters karriere startede med konsulentroller hos både Loyalty Group og Kunde & Co. Han har efterfølgende siddet som Chief Commercial Officer hos Agillic og Client Service Director hos Magnetix. I 2015 tog Peter turen til Responsive som COO og partner, hvor han hurtigt avancerede til CEO.

Motivation

Efter nogle økonomiske usikre år har Peter Vilsholm Therkildsen Schlegel i den grad vendt kursen for Responsive, og samtidig hoppet direkte ind på The M List 2020. Dette med et år, som har budt på langt mere vækst end tidligere. Med en dyb UX- og dialogforståelse samt kommerciel begavelse har Peter fundet ind til bureauets kerne, som i vidt udstræk omfatter stærk dialogkompetence. Tilført en god portion martech og dataprodukter mødes forretnings- og kundeforståelsen i en højere enhed. Det har lokket flere kunder og projekter til Responsive, som bl.a. Øresundsbroen, og er noget, som hele bureauet kan være stolte af. Han har dertil skabt en kultur, hvor kunder altid kan forvente, at møde ambitionen om at mest mulig relevans og værdi for deres forretning. The M List følger forventningsfuldt Peters og Responsives videre færd.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

Som konsekvens af vores egen transformation fra et bureauparadigme til et konsulentparadigme, er vi gået fra at blive målt på effekten af en kampagne til at blive målt på påvirkningen af vores kunders top- og bundlinje. Og jeg er stolt over, at vi har lykkes med at gøre en markant og langsigtet forskel for vores kunder.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Brugt endnu mere tid på og med mine kunder. På trods af min formelle rolle som administrerende direktør og på trods af vores egen transformation er min væsentligste opgave den samme som alle mine kollegers: at skabe værdi for vores kunder. Og det gør vi nu engang bedst, når vi koncentrerer os om dem frem for os selv.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

Digital transformation med afsæt i forretningsforståelse og datakundskaber bliver næppe påvirket væsentligt i negativ retning af en kommende lavkonjunktur. Vores udfordring i relation til markedsføring bliver at øge markedets bevidsthed om Responsives transformation fra dialogbureau til konsulentvirksomhed med fokus på customer experience.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Mindre client service og mere aktiv rådgiver. Det er en naturlig konsekvens af vores transformation. Vores engagementer bliver større, mere strategiske og min personlige rolle i processerne bliver også større.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Det vil næppe have nogen væsentlig konsekvens for vores virke.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Advance har de seneste par år truffet nogle tydelige strategiske valg omkring deres marked og deres tilbud til markedet. Samtidig har de støbt fundamentet til et kommende generationsskifte og har i samme periode evnet at løfte indtjeningen. Det er utroligt solidt og beundringsværdigt ledelseshåndværk af Jens Krog og Claus Wittenborg.