Erfaring

I 1992 blev Ulrik marketingkonsulent hos AudioGruppen, og tre år senere sad han som kreativ direktør og partner hos Par No 1. Siden hen har han været senior tekstforfatter hos UncleGrey og kreativ direktør og partner hos ZupaRecommended. Efter nogle år som Creatice Director hos LEGO Group, blev han i 2018 PR, Karma & Communikations Manager hos hummel. En stilling han har bestredet lige siden.

Motivation

Ulrik Feldskov Juul har en klar mission om at sætte mere purpose på agendaen. I hans titel fremgår ordet ”karma”, og det er ikke bare til pynt, men derimod essensen af hele hummels forretning. De forgange år har Ulrik arbejdet stærkt på at skabe en forretning, som ikke blot vækster, men også skaber værdi langt ud over sports- og modetøjsbrands vægge. Dette gennem spændende indsatser som bl.a. et sponsorat af det afghanske fodboldshold for kvinder og LykkeLigaen. Og med Ulriks målrettethed og stærke strategiske og omfavnende marketingflair er det lykkes hummel at skabe opmærk- somhed gennem initiativer, der balancerer idealisme og realisme med social ansvarlighed. Modtagelsen af Danish Rainbow Awards Erhvervspris 2019 var derfor velfortjent, lige så meget som Ulriks plads på The M List 2020 er det.

Hvad har været din største professionelle succes i 2019?

At have bidraget til at sikre LykkeLiga fortjent opmærksomhed. Også glad for, at vi har støttet afghanske fodboldpiger, der er blevet misbrugt af mænd i fodboldforbundet. Stolt over at modtage Danish Rainbow Awards Erhvervspris. Og meget tilfreds med, at vi i fællesskab har fået sat retning på virksomhedens vej mod mere bæredygtighed.

Hvad ville du gerne have gjort mere af i 2019?

Jeg ville gerne have læst mere. Er blevet så uhyggeligt dårlig til at koncentrere mig om længere tekster. Det er min smartphones (og min egen) skyld. Selv mens jeg læste Imran Rashids glimrende bøger “Sluk” og “Offline”, sad jeg med telefonen inden for rækkevidde. Jamen, det er jo direkte dumt.

Hvad bliver din største marketingudfordring i 2020 hvis forudsigelserne om dårligere konjunkturer holder stik?

Det bliver som for alle andre at skulle få mere ud af mindre. Og for mit jobs vedkommende desværre at skulle sige nej til involvering i endnu flere gode menneskers gode, vigtige projekter.

Hvordan forventer du, at din rolle vil forandre sig i 2020?

Jeg vil få endnu mere fokus på bæredygtighed, og det arbejde vi har lavet gennem mange år “back-stage” på området. Vi har været ok gode til at kommunikere omkring de mange “community” projekter, vi støtter – nu skal der mere spotlight på kernen i kampen for mere bæredygtig produktion.

Vil FN’s verdensmål påvirke dit arbejde i 2020 – og i så fald hvordan?

Se ovenfor. Og ja, FN’s verdensmål spiller helt konkret ind på vores daglige arbejde og målsætninger. Særligt verdensmålene 3, 5, 8, 10 og 12 er relevante i forhold til vores branche, organisation, produkter og sociale initiativer.

Hvis der var en i branchen du skulle give et skulderklap – hvem skulle det være og hvorfor?

Uden tvivl min Randers buddy Lars Amby, der langt om længe er blevet puffet ud i en ny rolle som grundlægger af virksomheden AMTOWN. Det frigiver kreativitet, virkelyst og præstationsangst i eet og samme nu. Og sådan en cocktail bliver man stærk af. Klap på begge skuldre og pøj pøj herfra, ikke!