Erfaring

Anders har tilbragt sin fulde karriere inden for detailbranchen, hvor han de seneste omtrent 15 år  har haft stillingen som indkøbs- og marketingdirektør hos Rema 1000. Forinden Rema 1000 sad Anders i en femårig periode hos Netto som Assistant Director. 

Motivation

Med en skarp brand- og kundeforståelse og dyb indsigt i detailbranchen har Anders Jensen gjort sig bemærket som en af branchens fremtrædende marketers. Foruden resultater, der beretter om, at Rema 1000 gør det godt på top- og bundlinje, besidder Anders et talent for at forene kvalitet med det prisfokus, som ellers holder branchen i en skruestik. Med fokus på bære- dygtighed og en positionering af Rema 1000 som en af Danmarks stærkeste discountkæder har Anders spillet en nøglerolle i revitaliseringen af kædens brand. Tomme løfter indgår ikke i Anders’ ordforråd, og med Rema 1000 som frontløber i kampen mod madspild, der på to år reddede 370.000 kg ”grimme” grøntsager, sætter Anders handling bag sloganet ”discount med holdning”.  Det er meritter, der lander ham en flot plads på The M List 2021.

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2020?

En af de største succeser er, at vi for første gang nogensinde har overtaget førstepladsen som Danmarks stærkeste brand og har overhalet LEGO, jf. YouGov. Desuden vi har vundet Loyalty Group inden for vores branche for 5. år i træk og har dermed de mest loyale kunder

HVAD BLIVER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE UDFORDRING I 2021?

Det bliver at finde ud af, hvordan markedet vil se ud efter COVID-19 og så få tilpasset vores markedsføring og kommunikation derefter, så vi sikrer at være relevante og levere i forhold til de krav, som forbrugerne stiller. Samtidig at sikre, at hele vores organisation fortsat er klar til hurtige omstillinger.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL ÆNDRE SIG I 2021?

Jeg tænker, at min rolle vil være nogenlunde den samme. Jeg kan dog se, at jeg de senere år har fået en mere koordinerende rolle både internet og eksternt. Dette kræver fortsat mere attention – især internt, da vi vokser og får mange nye medarbejdere, som skal lære vores værdidrevne virksomhed at kende og forstå vores anderledes måde at tænke på.

HVILKE TENDENSER I BRANCHEN VIL DU GERNE SE MERE AF I 2021?

Jeg ønsker fortsat, at der bliver mere fokus på at flytte på de store agendaer sammen – bæredygtighed, miljø, plast, madspild mv. At alle aktører bidrager med dette arbejde og har fælles fokus på opgaven i stedet for egen selvprofilering. Det er først, når alle gør dette, at vi virkelig rykker på de store agendaer.

HVAD HAR VI LÆRT IGENNEM CORONAKRISEN OG DEN TRANSFORMATION, DEN HAR SKABT?

Vi har lært, at når der sker store ting, som pludselig betyder sygdom og død, så er alt det, som vi går og arbejder med hver dag, ligegyldigt. Vi har også lært, at det kræver fælles løsninger, fleksibilitet og hurtig omstilling. Og det har specielt vist, hvor vigtigt det er, at man har styr på ens organisation og kommandoveje.

HVEM I BRANCHEN FORTJENER ET SKULDERKLAP – OG HVORFOR?

Jeg synes, at hele branchen fortjener et skulderklap. Jeg er stolt over, at da COVID-19 virkelig ramte os, så stod vi alle sammen – skulder mod skulder. Vi løftede i flok, vi bidrog alle til gode fælles løsninger til gavn for vores ansatte og vores kunder. Vi rykkede sammen i bussen og gjorde de rigtige ting.