Erfaring

I 2000 kom Bernd til Carlsberg, hvor han frem til 2007 avancerede internt, senest til International Innovation & Best Practice Manager. Herefter påbegyndte han sin nuværende LEGO-rejse, som har taget ham fra Head of Global Trade Marketing over Head of Marketing, China til i dag at være Head of Marketing & Business Innovation for LEGO Creative Play Lab.

Motivation

Humøret er højt, legen innovativ og det faglige overblik stort, når man hedder Bernd Larsen Linde – og det har afspejlet LEGO og deres Creative Play Lab i en årrække. Som marketingansvarlig for koncernens innovationsmotor er Bernd garant for at levere produkt-, marketing- og forretningsnyskabelser på tværs af fire produktområder, og det har ikke kun udforsket, men også skaleret morgendagens LEGO-forretning. Ser man på det forgangne år har LEGO-brandet fornyet produktsortimentet med bl.a. LEGO DOTS, LEGO Arts og LEGO Super Mario, hvor sidstnævnte var resultatet af et unikt partnerskab med Nintendo. Disse har ikke kun gjort LEGO-brandet mere relevant og tidsbevidst, men også skruet op for kreativiteten hos både små og store. Bernd føder spændende innovationer, og The M List ser frem til at lege med hans næste projekter.

 

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2020?

Det er nemt at pege på LEGO DOTS, LEGO Super Mario og LEGO Arts som har gjort LEGO brandet mere relevant for flere mennesker og været signifikante ift. at drive vækst. Men det er lige så vigtigt, at vi er i gang med skabe nye capabilities i måden vi arbejder med marketing på fx agile/growth marketing, marketers as entrepreneurs og meget mere.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE UDFORDRING I 2021?

At arbejde med et globalt brand og en global forretning er komplekst, og COVID-19 har i den grad skabt udfordringer for vores marked, men også måden vi arbejder på. Verden bliver ikke som den var engang, men at finde balancen imellem alt det vi savner, og alt det vi har lært, bliver helt sikkert en udfordring for mange og bestemt også os.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL ÆNDRE SIG I 2021?

2020 lærte os, at alting kan forandre sig med lynets kraft. Og jeg er sikker på, ting vil ændre sig på måder, jeg endnu ikke kan forestille mig. Men jeg håber, at vi kan ses mere fysisk. Jeg savner at være sammen med vores team som sidder globalt. Snakke mere – også om ting som ikke er på agendaen, men som kan skabe nye og uforudsete muligheder.

HVILKE TENDENSER I BRANCHEN VIL DU GERNE SE MERE AF I 2021?

Mindre fokus på awards, mere fokus på læring. Mindre fokus på individer, mere fokus på teams.

HVAD HAR VI LÆRT IGENNEM CORONAKRISEN OG DEN TRANSFORMATION, DEN HAR SKABT?

Verden er vild og fascinerende. Vi mennesker er sindsygt tilpasningsparate. Online-møder virker meget bedre end de fleste troede – de fleste forretningsrejser er nice to. E-commerce bliver den primære salgskanal for mange.

HVEM I BRANCHEN FORTJENER ET SKULDERKLAP – OG HVORFOR?

Jeg er stor FCK-fan. Og det smerter mig at sige. Men folkene i og omkring FCM gør det virkeligt, virkeligt godt på alle parametre. De arbejder insights-baseret. De arbejder som et team og har en stærk kultur, som er vigtigere end næste kamp eller overskrift. De tænker stort og starter med at lægge på uge for uge, måned for måned, år for år.