Erfaring

Under studierne sad Christian hos hhv. McKinsey & Co. og IBM. I 2007 tog han til ZYB/Vodafone i London og i 2011 tilbage til København, hvor han i knap syv år sad hos DigitasLBI, senest som Managing Director, San Francisco & Los Angeles – EVP, North America. Christian er i dag EVP – Marketing, Digital & Customer Experience hos Bang & Olufsen.

Motivation

Siden Christian Birk kom til Bang & Olufsen, har han vist sin flair for at koble CX, marketing og produkt sammen og skruet op for selskabets digitale formåen. Gennem bl.a. stærke digitale produkt- og marketingsatsninger er Bang & Olufsen de seneste år vokset og vinder fortsat indpas på internationale markeder og hos nye målgrupper. Med Christian som digital marketer har virksomheden satset mere vertikalt på højvækstområder inden for bl.a. sportog gaming earphones ved fx at samarbejde med e-sportgiganten Astralis Group. Christian har taget Bang & Olufsen med på en rejse, der har budt på nye produktkategorier i vækst og markeret virksomheden som en, der forstår at samle luksuriøst design og nye målgrupper under fælles tag. Med sin hovedrolle i at vende den onde spiral, fortjener Christian en plads på årets liste

 

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2020?

At se hvordan vores nye marketing- og brandstrategi har skabt salgsvækst for Bang & Olufsen. Det har krævet en stor indsats fra hele teamet at få eksekveret, både centralt i Danmark samt i alle vores markeder.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE UDFORDRING I 2021?

Acceleration af vores strategieksekvering. Vi har haft et fokus på nogle udvalgte kernemarkeder i Europa og Asien, og vi skal i løbet af det næste år i gang med at skalere den indsats med blandt andet vores digitale transformation i Kina.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL ÆNDRE SIG I 2021?

Efter de seneste års fokus på opbygning af nye teams og kompetencer, står vi stærkt internt, og jeg kan nu fokusere endnu mere på strategiske partnerskaber, innovation og vækst i nye markeder. I takt med at vi udvider tilstedeværelsen i andre markeder og får flere nye retail- og brandpartnere, så vil det kræve et endnu større fokus.

HVILKE TENDENSER I BRANCHEN VIL DU GERNE SE MERE AF I 2021?

Det sunde fokus omkring placeringen af marketing og digitale initiativer som selve vækstmotoren i forretningen.

HVAD HAR VI LÆRT IGENNEM CORONAKRISEN OG DEN TRANSFORMATION, DEN HAR SKABT?

Vi har fået et referencepunkt for, hvor agile virksomheder og mennesker kan være, samt et datagrundlag for hvad en total nedlukning af fx retailbutikker betyder i et helt marked – for medarbejdere, partnere og ikke mindst kunderne.

HVEM I BRANCHEN FORTJENER ET SKULDERKLAP – OG HVORFOR?

Alle som har formået at holde hjertet varmt og hovedet koldt igennem 2020.