Erfaring

Dortes karriere tog fart i London, hvor hun trådte ind på bureauscenen som Art Director hos bl.a. Saatchi & Saatchi og Ogilvy & Mather. Efter en årrække som forelæser og professor inden for Creative Communication i København, sidder hun i dag som stifter af Center for Creative Thinking og er derudover bestyrelsesformand for Creative Circle

Motivation

Uddannet fra anerkendte kreative skoler i både London og New York og som formand for Creative Circle og leder af Center for Kreativ Tænkning er der ikke tvivl om Dorte Nielsens ophav og passion for de kreative discipliner. Gennem årerne har hun været garant for originale ideer og budskaber, hvilket har sikret international hæder med priser fra bl.a. Cannes Lions, D&AD, The British Television Awards, Creative Circle og Epica. For Dorte handler det om at højne kreativiteten på alle niveauer, hvilket har sat kreativitet på skoleskemaet i folkeskolen, frembragt flere bøger om kreativ tænkning, grundlagt uddannelsen ”Kreativ Kommunikation” på DMJX samt stiftet et center, der via forskning og praksis hjælper andre med at tage deres kreative hjerner i brug. Som et synligt, reelt og kreativt fyrtårn i branchen bydes Dorte velkommen på The M List.

 

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2020?

Jeg er virkelig taknemmelig for den anerkendelse, jeg har fået for mit arbejde i 2020. I august modtog jeg “The Creative Achievement Award” ved Creative Circle Award 2020. I maj modtog jeg “The Alumni Achievement Award” fra the International Center for Studies in Creativity ved New York State University. Det har været et stort år.

HVAD BLIVER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE UDFORDRING I 2021?

2021 bliver året, hvor jeg har fornøjelsen af at bringe kreativitet og kreativ tænkning ud på rigtig mange folkeskoler. Det er min drøm at revolutionere skolesystemet og give børnene de kompetencer, som de har brug for nu og i fremtiden.

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL ÆNDRE SIG I 2021?

Jeg har igennem rigtig mange år arbejdet med de allerdygtigste kreative talenter og de professionelle kreative industrier. Jeg forventer, at jeg i 2021 når ud til et langt bredere publikum. Vi skal se kreativitet i skolen, på ledergangen og på Christiansborg. Alle er kreative, men vi skal have gang i kreativitetstræningen.

HVILKE TENDENSER I BRANCHEN VIL DU GERNE SE MERE AF I 2021?

I 2020 blev der givet mere guld end nogen sinde før til Creative Circle Award. Det kreative niveau er højt i Danmark, og vi spiller nu en større rolle internationalt end tidligere. Det vil jeg gerne se mere af. Lad os slå dansk kreativitet fast på verdenskortet.

HVAD HAR VI LÆRT IGENNEM CORONAKRISEN OG DEN TRANSFORMATION, DEN HAR SKABT?

Vi har lært, at alt er muligt, og at du kan nå hele verden fra dit spisebord. Alting blev vendt på hovedet, og pludselig blev de kompetencer vi har i de kreative industrier efterspurgt bredt: At kunne tænke kreativt, problemløse, lave nye strategier og se originale visioner, skabe uventede forretningsområder og se nye muligheder.

HVEM I BRANCHEN FORTJENER ET SKULDERKLAP – OG HVORFOR?

Jeg vil gerne give min mand, britiske Andrew Smart, et kæmpe skulderklap. Andrew er en eminent kreativ og en fantastisk sparringspartner. Han har været med hele vejen. Tak for inspirationen og din kæmpe tålmodighed.