Erfaring

Johans lange karriere i OMG-regi startede tilbage i 1995 som TV Director, og lige siden har han haft flere globale stillinger. Efter mere end 17 år tog han i 2013 en tur forbi GroupM, hvor han i knap seks år var Global CEO of Trading. Herefter vendte Johan retur til OMG, hvor han i dag sidder som Global CEO of Investment.

Motivation

Ikke alle kan prale af en fuld plade på The M List, men med Johan Boserups store globale ansvar er det ikke overraskende, at han kan. Siden 2019 har Johan siddet ansvarlig for medieindkøbet på tværs af Omnicoms mediabureauer OMD, PHD og Heart & Science samt varetaget alle deres globale partnerskaber. Hverken en stilling eller et ansvar, man kommer sovende til. Med et bredt globalt udsyn ud af London og med mere end 25 års erfaring fra store direktørposter er Johan indehaver af et unikt markedskendskab og enestående ledelseskompetencer – og det har sat både Johan og OMG på det internationale mediabureaukort. Med Johan i front gennemførte OMG i 2020 et globalt og strategisk podcast-reklamepartnerskab med Spotify, hvilket vidner om, at han fortsat tænker stort og visionært. Egenskaber, der er The M List 2021 værdig.

 

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE PROFESSIONELLE SUCCES I 2020?

At gøre mere med mindre. Da annoncørernes budgetter blev skåret kraftigt, da coronakrisen startede, måtte vi tilpasse vores organisation, men i virkeligheden blev der mere arbejde – ikke mindre. 

HVAD BLIVER DIN STØRSTE PROFESSIONELLE UDFORDRING I 2021?

At rulle vores danske OMG Zero model ud til resten af verden, for at skabe transparens i programmatic supply chains. Vi er ret stolte over igen at kunne eksportere udvikling fra Danmark til resten af verden, men der er mange, der skal overbevises. 

HVORDAN FORVENTER DU, AT DIN ROLLE VIL ÆNDRE SIG I 2021?

Jeg vil nok rejse en del mere end i 2020, da jeg er gået fra 200 rejsedage til 0. Men nok stadig en hel del mindre end tidligere tider. 

HVILKE TENDENSER I BRANCHEN VIL DU GERNE SE MERE AF I 2021?

Efter lang tid med fokus på besparelser i medieindkøbet var der inden coronakrisen kommet mere fokus på effekt og hvad der rent faktisk flytter varer for annoncørerne. Det håber jeg, vi kan vende tilbage til i 2021. 

HVAD HAR VI LÆRT IGENNEM CORONAKRISEN OG DEN TRANSFORMATION, DEN HAR SKABT?

Hvor meget lettere det er at udføre et globalt job når hele verden arbejder hjemmefra via video. Men også at menneskelig kontakt virkelig er vigtigt. 

HVEM I BRANCHEN FORTJENER ET SKULDERKLAP – OG HVORFOR?

OMG Zero teamet hos OMG Danmark, og alle, der hjælper med at skabe transparens i medie supply chains.